Čitaj mi!

Štefanek za RTS: Tekvondisti čekaju vizu zbog Ukrajinaca

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, otkrio je zbog čega srpski tekvondisti nisu dobili britansku vizu, neophodnu za takmičenje na Evropskom prvenstvu u Mančesteru.

Britanija je uskratila vize trećini tekvondo rezrezentacije Srbije, a Štefanek je otkrio kako je do toga došlo.

"Oni čekaju, na aerodromu su. Dvojica imaju sutra menjenje, a još nisu dobili vize. Rekli su da je to zato što ne mogu da stignu, jer je veliki broj Ukrajinaca aplicirao za vizu. Ipak je u pitanju Evropsko prvenstvo, mislim da treba da se naprave prioriteti, da se zna koje su vize po hitnom postupku, a koje bi mogle da pričekaju dan ili dva", rekao je Štefanek.   

Predsednik Sportskog saveza Srbije, olimpijski šampion u rvanju 2016. godine, govorio je i o Majskoj nagradi, koja se u petak dodeljuje u Beogradu.

 

"U petak dodeljujemo nagrade laureatima. Ova tradicija ne sme da se prekine, ovo je najprestižnije sportsko priznanje u Srbiji. Zadovoljan sam žirijem, neću vam otkriti koga je odabrao ove godine. Izabrani su najbolji", rekao je Štefanek.

On je kao sportista dobio Majsku nagradu pa je, iz ugla sportiste, govorio o težini te nagrade.

"Sada kada me pitate, ja se naježim. Majska nagrada je nešto posebno, nadam se da ću je dobiti jednog dana kao funkcioner", rekao je Štefanek uz osmeh.