Читај ми!

“Formula 1“ na ledu, spektakularne vožnje u šort treku u hali “Pionir“

Prošlog vikenda u Ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu održano je međunarodno takmičenje u šort treku. Šesti međunarodni Srbija open u brzom klizanju na kratkim stazama okupio je više od pedeset takmičara iz šest evropskih zemalja.

Publika je imala priliku da uživa u spektakularnim vožnjama i nadmetanjima klizača u svim uzrasnim kategorijama, I to u sportu koji se popularno naziva Formula 1 na ledu.

Reprezentativci Srbije iskoristili su priliku da se što bolje pripreme za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se ove sedmice održava u Poljskoj.

Upravo je mladi Luka Jašić najveća uzdanica Srbije i momak od kojeg se očekuje da u narednim godinama donese Srbiji prvi plasman na Zimske Olimpijske igre u šort treku.

Pored rada sa našim najboljim trenerom Miodragom Popovićem, Luka je od ove godine i na klizačkom usavršavanju u Mađarskoj, zemlji koja je u poslednjoj dekadi postala velesila u šort treku. Zahvaljući Braši Šaolin, Mađarska je do sada osvojila dva zlata i dve broinze na Zimskim Olimpijskim igrama.

Luka Jašić bio je veliki favorit u juniorskoj konkurenciji na Srbija openu. Ubedljivo je slavio u Juniorskoj konkurenciji. Naša seniorka Katarina Janković pobedila je kod dama, dok je Miodrag Popović zauzeo drugo mesto kod seniora.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво