Čitaj mi!

Đurđe Matić za RTS: Nadam se da ću predstavljati Srbiju na OI

Srpski plivač Đurđe Matić, koji je oborio plivački rekord Majkla Felpsa, govorio je za RTS o tom uspehu, studiranju u SAD, kao i o mogućnosti da nastupa za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đurđe ima 21 godinu, rođen je u Beogradu, studira u Vašingtonu, a prošle godine oborio je rekord Majkla Felpsa. 

 

"Nisam još uvek postigao sve što očekujem, ali sam na dobrom putu. Zadovoljan sam rezultatima i nadam se da ću ih poboljšavati", rekao je Matić.

Đurđa već porede sa Miloradom Čavićem, ali on ne smatra da je vreme za to. 

"Upoznao sam ga kad sam bio mlađi, pričao sam par puta sa njim i pomogao mi je oko dolaska u Ameriku. Drago mi je da me porede sa njim, ali još uvek nisam ni blizu njegovog plivačkog nivoa."

Đurđe Matić oborio je rekord Majkla Felpsa star deset godina. U pitanju je rekod koji je Felps postavio kao rekord bazena "Ležen hol".

"Plivam delfin stil, taj famozni rekord je rekord tog bazena i nije to neki veliki rekord, ali drago mi je što sam imao priliku da uradim to."

Matić je rekao da bi mu bilo veoma drago da nastupa za Srbiju na narednim OI. 

"Naredni cilj mi je da se kvalifikujem za takmičenje univerzieta u Americi i da eventualno pokušam da se kvalifikujem za naredne OI. Voleo bih da predstavljam Srbiju u Parizu, to je moj finalni cilj", dodaje srpski plivač.