Читај ми!

Novi trijumf "letećeg Japanca" – Kobajaši najbolji i u Garmiš-Partenkirhenu

Nakon pobede u Obrestdorfu, japanski ski-skakač Rjoju Kobajaši pobedio je i na drugoj stanici turneje Četiri skakaonice, u Garmiš-Partenkirhenu.

Kobajaši posle dve skakaonice ima dva trijumfa, pa već sada ima velike šanse za osvajanje titule.

Na tradicionalnom novogodišnjem nadmetanju u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu Kobajaši je stigao do trijumfa skokovima od 143 i 135,5 metara. 

Sa samo 0,2 poena manje od pobednika, drugo mesto osvojio je Nemac Markus Ajzenbihler. Domaći takmičar je izveo skokove od 141 i 143,5 metra, ali je drugi skok bio bez telemarka.

Najprijatnije iznenađenje priredio je mladi Lovro Kos osvajanjem trećeg mesta. Slovenac je do plasmana karijere došao skokovima od 135,5 i 138 metara. 

Kobajaši je prvi u generalnom plasmanu sa 593,2 boda, drugi je Norvežanin Marius Lindvik sa 580, dok je na trećem mestu Kos sa 575,5 bodova.

Petom pobedom u sezoni Kobajaši je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Karla Gajgera, koji je u Garmišu bio tek sedmi. Japanac sada ima 21 bod više od takmičara iz Nemačke. 

Japanac će priliku za nove bodove imati 3. januara, kada je na programu takmičenje u Insbruku, a turneja se završava 6. januara u Bišofshofenu.

 

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара