Читај ми!

Velika očekivanja boksera na SP u Beogradu

Beograd je domaćin Svetskog prvenstva u boksu za muškarce koje će 24. oktobra početi svečanom ceremonijom otvaranja u Štark Arena. Za medalje na najvećem svetskom nadmetanju boriće se više os 660 boksera iz 105 zemalja. Manje je od nedelju dana do početka, a kapiten reprezentacije Vladan Babić, legenda ovog sporta Mirko Puzović i kolega Petar Denda, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a govorili su o tome kako teče završnica priprema.

Kapiten tima Vladan Babić nastupiće u superteškoj kategoriji konstatovao je da su pripreme reprezentacije uspešno privedene kraju i da se sa nestrpljenjem očekuje početak prvenstva.

"Dobro smo spremni. Obavili smo poslednje pripreme i što se sparinga tiče. Možemo malo i da odmorimo do početka turnira. I mislim da će sve da prođe kako treba i kako je zamišljeno. Od 13 kategorija mi smo popunili 12 iako smo imali brojnih problema prvenstveno zbog situacije sa pandemijom. Ali mislim da imamo prostora da iznenadimo ceo svet našim nastupom", rekao je kapiten Vladan Babić.

"Predhodnih 5 godina predstavljao sam Srbiju na međunarodnim takmičenjima i mislim da će ovo biti kruna na sve to. Ovo mi je savršena prilika da se ponovo dokažem. Potrudiću se maksimalno. Nadam se da će Arena biti puna i nadam se da ćemo moći da se nosimo na krilima publike", konstatovao je Babić.

Deo karata je već rasprodat a najavljeno je da će tokom takmičenja u Beogradu biti sprovođene rigorozne epidemiološke mere, što je prokomentarisao i reporter RTS-a Petar Denda koji prati pripreme za održavanje prvenstva.

"Što se epidemioloških mera tiče i ovo takmičenje će biti sprovedeno kao i sva dosadašnja u svetu. Bokseri će biti redovno testirani a mere u samoj sali će biti rigorozno sprovedene", konstatovao je Denda.

Bokserska legenda Mirko Puzović je prokomentarisao trenutni tim Srbije i očekivanja na predstojećem prvenstvu.

"Mogu vam reći da sam zadovoljan sa našim timom i onim što su do sada pokazali. Ovi trenutno što imamao su najbolji bokseri. Mislim da će na krilima naše publike, koja zna da nas podigne, postići veliki uspeh. To je velika šansa jer Svetsko prvenstvo nije svakoga dana. Kada daju sve od sebe, čak i ako izgube oni su pobednici. A sada imaju zaista izvanredne uslove. Boks je sigurno vraća na velika Vrata", konstatovao je Puzović.

Osvajač 2 bronzane medalje sa Svetskih prvenstava, bronze sa Olimpijskih igara u Los Anđelesu, dva srebra i bronze sa Evropskih prvenstava kratko je prokomentarisao nekadašnju i sadašnju situaciju u našem ameterskom sportu.

"Svako vreme ima svoje specifičnosti ali u svakom vremenu je najvažniji rad i samo rad" istakao je Puzović.

Govorilo se i o sve većoj popularnosti amaterskog boksa i tome koliko će toj popularizaciji doprineti predstojeće prvenstvo.

Konstatovano je da će ovo Svetsko prvenstvo nezbanično biti kruna nastojanja da amaterski boks povrati primat nad profesionalnim boksom i drugim sportovima.Doprineće da se ovaj sport ponovo vrati među pet najpopularnijih na svetu.

Prisetili su se i predhodnog Svetskog prvenstva koje je 1978. održano u Beogradu kada je tim ondašnje Jugoslavije osvojio 6 srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Istaknuta su očekivanja da će na novom prvenstvu biti osvojena jedna do tri medalje što će svakako biti veliki uspeh uzimajući u obzir veliku konkurenciju i da će put do medalje voditi preko šest do sedam pobeda.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи