Читај ми!

Zurabi Datunašvili za RTS: Srbija mi je najveća motivacija

Rvač Srbije Zurabi Datunašvili, svetski prvak i osvajač stote medalje za nacionalni tim, i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, gostovali su u Jutarnjem programu RTS-a i govorili o do sada najuspešnijoj godini za ovaj sport.

Nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi i bronzane na Olimpijskim igrama u Tokiju, Zurabi Datunašvili sezonu je krunisao osvajanjem titule svetskog šampiona.

"Ova godina je za srpski tim i za mene bila sjajna. Posle osvojenih medalja zaista je sjajan osećaj. Imamo odličan tim, držimo se zajedno i svi radimo na osvajanju medalja. Ova godina je za mene bila najbolja", rekao je Datunašvili.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je po broju osvojenih medalja ova godina najuspešnija i posebno istakao Datunašvilijev doprinos, zbog čega očekuje da će možda osvojiti i zvanje najuspešnijeg sportiste u godini.

"Posle vrlo teške 2020. godine mi smo tempirali formu za Olimpijske igre. Puno je vremena provedeno na pripremama i vrlo kvalitetno se radilo. Očekivali smo dobar rezultat. Planirali smo medalje, ali da će ih biti baš tri - to nismo očekivali. Ovo je najbolja godina u istoriji. Čestitam stručnom štabu i Zurabiju, a bio bih svakako srećan da posle ovakvih medalja imamo i sportistu godine, jer to je veliko priznanje", istakao je Trajković.

Ukratko su ispričali i kako je pre dve godine sve organizovano za Zurabijev dolazak u Srbiju i našu reprezentaciju, a Datunašvili je posebno istakao da mu je to bio najveći motiv.

"Sad sam mnogo bolji rvač nego što sam bio ranije. Za mene je motivacija Srbija koja ima poverenja u mene i dala mi je šansu. To je velika motivacija za mene", istakao je Datunašvili, ističući da mu se kod nas najviše dopadaju ljudi i komunikacija.

Govorili su i o planovima za narednu sezonu, a posebno o predstojećim svetskim prvenstvima za seniore i rvače do 23 godine, koja će se naredne godine održati u Beogradu.

Rvanje je sve popularniji sport kod nas i mnogo toga je urađeno na njegovoj popularizaciji među mladima, čemu je doprineo i Zurabijev dolazak u reprezentaciju.

Svi se nadaju da će nadmetanje rvača pred domaćom publikom biti velika šansa da se znatno uveća broj osvojenih medalja.  

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво