Читај ми!

Derbi Nju Inglanda i Tampe u senci Brejdijevih rekorda

Tom Brejdi oborio dva rekorda u pobedi Tampa Beja protiv Nju Inglanda, u meču koji je obeležio povratak najboljeg igrača svih vremena u Foksboro. Utakmica privukla veliku pažnju javnosti, više od 28 miliona Amerikanaca pratilo duel Patriota i Pirata.

Šampioni NFL lige, ekipa Tampa Beja, gostovala je kod Nju Inglanda u predgrađu Bostona, u derbiju četvrtog kola takmičenja, a Pirati su trijumfovali 19:17.

U centru pažnje bio je Tom Brejdi, verovatno najbolji igrač u istoriji američkog fudbala, koji je prvi put igrao protiv nekadašnjeg tima i to na gostujućem terenu.

Brejdi se vratio u "svoj" Foksboro i protiv tima sa kojim je osvojio šest šampionskih titula doneo trijumf Bakanirsima, a "usput" oborio i dva rekorda.

Kvoterbek Tampe, sa kojom je prošle sezone osvojio titulu, svoju sedmu u karijeri, postao je rekorder lige po broju bačenih jardi u regularnom delu sezone (ne uključujući plej-of), oborivši rekord koji je držao Dru Bris.

Takođe, Brejdi je postao tek četvrti igrač u istoriji lige, koji je trijumfovao protiv sva 32 tima u ligi, pridruživši se tako Brisu, Farvu i Pejtonu Meningu.

Utakmica dva "Brejdijeva tima" privukla je veliku pažnju američke javnosti, pa je direktan prenos, preko razčličitih platformi, gledalo više od 28 miliona ljubitelja ovog sporta, što je druga najveća gledanost Sandej najt fudbala (utakmice koja se igra u nedelju uveče u udarnom terminu).

Tampa je zabeležila treću pobedu u takmičenju, Nju Ingland treći poraz.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво