Читај ми!

Ministar Udovičić otvorio „Školarijadu"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na forumu „Školski sport - platforma za zdrav način života", a kasnije zvanično otvorio „Školarijadu", koja se po prvi put organizuje i održava u Srbiji.

„Srbiji je pripala velika čast i odgovornost da bude prvi domaćin najvećeg sportskog takmičenja za decu školskog uzrasta na svetu, istakao je Udovičić, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

On je zahvalio svima koji su prepoznali važnost „Školarijade" na globalnom nivou i verovali da je Srbija pouzdan domaćin koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima organizacije, ali i da postavi standarde za ubuduće, što će se, izrazio je uverenje, u narednim danima i pokazati.

"Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih, negovanje njihovih talenata i punim kapacitetima podržava razvoj i dostupnost sporta na svim nivoima. Dugogodišnjim zalaganjem došli smo do pozicije lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja u regionu, na šta smo veoma ponosni, i odatle potiče i moja uverenost da će svi učesnici „Školarijade" iz Srbije poneti samo najlepše utiske", istakao je ministar Udovičić, navodi se u saopštenju.

Ministar je mladim sportistima iz celog sveta koji učestvuju na najvećem sportskom takmičenju za decu školskog uzrasta na globalnom nivou poželeo dobrodošlicu u Srbiju, "zemlju sporta i velikih šampiona!"

"Ovde ste svi pobednici i zato uživajte na terenu, ali i van njega. Sport je više od takmičenja, on spaja i ujedinjuje, i zato pored sportskih uspeha nadam se da ćete iz Srbije poslati snažnu poruku prijateljstva, poruku da su svi dobrodošli u našu sportsku porodicu, najbolju, najveću i najbrojniju na planeti koja pomera granice. Želim vam svima puno sjajnog druženja, osmeha i lepih uspomena koje ćete poneti iz naše Srbije", zaključio je ministar Udovičić.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво