Читај ми!

Srebro za Željka Dimitrijevića u Tokiju

Srpski paraatletičar Željko Dimitrijević osvojio je srebrno odličje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, pošto je zauzeo drugo mesto bacivši čunj 35,29 metara, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Dimitrijević je bio odličan u svih šest serija, ali nije uspeo da nadmaši rezultat Rusa Muse Tajmazova, koji je u prvoj seriji ostvario svetski rekord bacivši 35,42 metra.

Tajmazov je tako oborio Dimitrijevićev svetski rekord, a zanimljivo je da je srpski takmičar čak tri puta u Tokiju bacao bolje od prethodnog ličnog svetskog rekorda (34,71 m).

Dimitrijević je tako osvojio treću medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, posle zlata Dragana Ristića i bronze stonoteniserki.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskom paraatletičaru osvajanje srebrne medalje.

"Treća medalja za Srbiju! Naš maestralni Željko Dimitrijević je paraolimpijski vicešampion! Čestitke, Željko, na nastavku niza najvećih sportskih uspeha! Hvala ti što si nas ponovo sve obradovao i dokazao da si sinonim uspeha svetske paraatletike, jedan od najvećih! Čestitke i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije! Idemo dalje", nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво