Читај ми!

Ristić za RTS: Medalja u Tokiju je kruna rada, jedino zlato koje je nedostajalo

Srpski paraolimpijac Dragan Ristić presrećan je zbog osvajanje zlatne medalje u Tokiju, jedine u karijeri koja mu je nedostajala sa velikih takmičenja.

Srpski strelac Dragan Ristić osvojio je prvo mesto u disciplini vazdušna puška 10 metara miks i doneo prvu zlatnu medalju za tim Srbije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

"Dobro je sve, uspeo sam kvalifikacije da odradim. Odlično radim i na treningu, možda neki krug-dva manje. U prvoj seriji sam osetio tenziju, pritisak, ali kad je to stalo, uspeo sam da odradim kvalifikacije kako je trebalo. U finalu je sve nekako brzo išlo, nismo imali vremena da razmišljamo. Kada je prvih pet metaka bilo izvanrednih, osetio sam da mogu i da ću uspeti, ne samo da osvojim medalju, već i zlato", rekao je Dragan Ristić.

Ristić je u karijeri osvajao sva moguća takmičenja osim Paraolimpijskih igara.

"Ovo je san svakog sportiste da osvoji paraolimpijsku medalju. Od 2017. godine i Svetskog kupa u Osijeku, Evropsko prvenstvo, dva svetska prvenstva, nekoliko svetskih kupova - sa svih tih takmičenja došao sam sa zlatnom medaljom. Ovo je kruna tog rada", kaže Ristić.

Uz Ristića je bio i trener Vladimir Pajić, koji od Rija sarađuje sa novim paraolimpisjkim šampionom. 

"Jedan osećaj olakšanja, ispunjenja u svakom smislu. Od te 2017. smo konstantno u visokoj formi, osvajali smo zlata na svakom takmičenju. Uvek nam je falilo nešto malo za paraolimpijsku medalju. Ovo je plod njegovog rada, posvećenosti i ovo je kruna svih nas iz tima", rekao je Ristićev trener Vladimir Pajić.

Osvajanje zlatne medalje Ristiću su čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво