Читај ми!

Paraolimpijski tim Srbije pošao put Japana

Pod sloganom "Koja je tvoja supermoć" Paraolimpijski tim Srbije odlazi u prestonicu Japana. Neki s namerom da donesu nove medalje, postave nove rekorde, ali uz istu najvažniju poruku.

„Čitava naša aktivnost ima ne samo postizanje dobrih i velikih rezultata, već inkluziju onog dela stanovništva koji se do sada na neki način oseća isključen iz društva.", istakao je Zoran Mićovi, Paraolimpijski komitet Srbije.

Delagacija Evropske unije pomaže radeći na njihovoj promociji, medijiskoj vidljivosti i osvešćivanju nacije da su oni pravi super heroji.

„Srećan put u Tokio. Učestvovanje na ovim igrama je rezulatat vašeg talenta, posvećenosti treningu i odlučnosti da uspete. Ciljajte visoko, dajte sve od sebe, i učinite da Srbija i mi budemo ponosni.", Pol-Anri Prese, Delegacija EU u Srbiji.

„Ministarstvo omladine i sporta, Paraolimpijski komitet i naše paraolimpijce pomaže na najbolji mogući način, pripremajući se za ove Paraolimpijske igre i siguran sam da ćemo to činiti u narednom periodu." Darko Udovičić, Ministarstvo omladine i sporta.

Na igrama u Riju naši paraolimpijci osvojili su devet medalja. Željko Dimitrijević, Laslo Šuranji i Borislava Perić- Ranković su aktuelni olimpijski šampioni.

Pokušaćemo da se vratimo sa više medalja nego iz Rija, neka to bude naš glavni cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti. Pratite nas navijajte, nadam se da ćemo pokazati koja je naša supermoć. Živela Srbija.", Nemanja Matijašević.

Srpski paraolimpijski tim činiće 20-oro takmičara, četvoro više nego na Igrama u Riju. Predstavljaće našu zemlju u atletici, plivanju, streljaštvu, biciklizmu, taekvondu, stonom tenisu i dizanju tegova.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво