Читај ми!

Džoni Hugerland dolazi u Istočno Sarajevo i u Srbiju

Legendarni holandski biciklista Džoni Hugerland voziće trku Svetske Serije Gran Fondo u Istočnom Sarajevu i na Jahorini od 13. do 15. avgusta. Čuveni biciklista će takođe biti jedan od favorita na Svetskom šampionatu Gran Fondo u Istočnom Sarajevu i na Jahorini od 5. do 10. oktobra.

Legenda svetskog biciklizma, Holanđanin Džoni Hugerland dolazi u Republiku Srpsku i Srbiju.

Ljubitelji biciklizma u Istočnom Sarajevu, na Jahorini, ali i u Srbiji imaće priliku da vide na delu jednog od najatraktivnijih biciklista sveta u poslednje tri decenije.

Džoni Hugerland bio je šampion Holandije 2013. godine, na Svetskom prvenstvu 2009. bio je najbolje plasirani holandski vozač i osvojio je 14. mesto.

Nosio je majicu za najboljeg brdskog vozača na Tur d'Fransu 2011, a na čuvenoj Vuelti u Španiji bio je 12. u generalnom plasmanu 2009. godine.

Na najpoznatijoj svetskoj trci Tur d'Frans ostavio neizbrisiv trag i u prethodne dve decenije stekao je status legende.

Te 2011. dogodio se veliki incident na Tur d'Fransu, kada je automobil Francuske Televizije u karavanu udario Džonija Hugerlanda i Huana Antonija Fleču iz ekipe Skaj koji su bili u begu, i bacio ih u bodljikavu žicu kraj puta.

Sve to se događalo u devetoj etapi, Hugerland je imao čak 33 kopče na nogama i sa takvim povredama je završio ne samo etapu, već i čitav Tur d'Frans do kraja.

Tokom te devete etape, Hugerland i Fleča dobili su nagradu za najborbenije vozače, a Džoni je izvezao još 12 etapa najjače trke na svetu sa teškim povredama i stekao status legende.

Hugerland danas ima 39. godina, završio je profesionalni karijeru, ali i dalje vozi i jedan je od najboljih biciklista Gran Fondo Svetske serije koja okuplja stotine hiljada biciklista iz celog sveta i vozi se u Australiji, SAD-u, Kanadi, čitavoj Evropi, Aziji i Južnoj Americi.

Od ove godine, UCI trka Svetske Serije Gran Fondo biće vožena i na ovim prostorima, u Istočnom Sarajevu i na Jahorini od 13. do 15. avgusta.

Biće to kvalifikaciona trka za najveći biciklistički događaj ikada na ovim prostorima – Svetsko prvenstvo Gran Fondo koje će biti održano na istoj stazi u Istočnom Sarajevu i na Jahorini od 5. do 10. oktobra.

Prethodne sedmice, na čuvenom takmičenju Gran Fondo Maratonu Franja u Ljubljani, Džoni Hugerland je ostvario veliku pobedu u uzbudljivoj sprinterskoj završnici i na taj način je obezbedio normu za Svetsko prvenstvo Gran Fondo.

Hugerland u čitavom svetu izaziva veliku pažnju zbog svog prepoznatljivog stila vožnje i velike borbenosti, ali i svoje harizme.

Izrazio je veliku želju da poseti Srbiju i uveri se u prirodne lepote, ali i u gostoprimstvo našeg naroda o kojem je toliko slušao.

"Radujem se nastupu u Istočnom Sarajevu i na Jahorini i počastvovan sam sjajnim prijemom i velikim gostoprimstvom organizatora, ali i ljudi iz Srbije. Mnogo toga lepog čuo sam i o Republici Srpskoj i o Srbiji koja ima sjajnu tradiciju i istoriju Trke kroz Srbiju i biciklizma generalno. Znam da je Trka kroz Srbiju dva puta vožena na Jahorini. Jedna čekam da dođem i vozim, ali i upoznam vaše prirodne lepote i vaš narod", istakao je Džoni Hugerland, ekskluzivno za RTS.

I na Maratonu Franja u Ljubljani, Hugerland je bio najveća zvezda takmičenja i čovek koji je izazivao veliku pažnju medija, a ulogu favorita potvrdio je velikom pobedom u Sloveniji na jednom od najstarijih Gran Fondo takmičenja na svetu pod okriljem Svetske biciklističke Unije.

"Dolazak Džonija Hugerlanda, ne samo na Svetsko prvenstvo u Istočnom Sarajevu, već i na trku Svetske Serije koja se vozi od 13. do 15. avgusta velika je stvar za sve nas i potvrda da smo prepoznati u celom svetu kao dobri domaćini i organizatori velikih takmičenja. Džoni Hugerland je velika zvezda, ne treba ga mnogo predstavljati. Čast nam je što će tako veliko ime svetskog biciklizma nastupiti na našim trkama", istakao je Vladimir Kuvalja, direktor UCI ALE Svetskog prvenstva u Istočnom Sarajevu i na Jahorini.

Prijave za kvalifikacionu trku Svetske Serije Gran Fondo (13-15. avgust ove godine) su u toku na zvaničnom sajtu Svetskog šampionata: www.istocnosarajevo2021.com.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво