Читај ми!

Kovin dobio prvog šampiona u boksu – zlato za Danila Gulana na prvenstvu Srbije

Na prvenstvu Srbije za mlađe kategorije u boksu, održanom u Lazarevcu, prvi put je nastupio i Klub borilačkih veština "Akademija Vitez" iz Kovina i odmah je dobio i državnog prvaka. To je Danilo Gulan, koji boks trenira dve i po godine.

Zahvaljujući Klubu borilačkih veština "Akademija Vitez" u Kovin je stigla prva zlatna medalja sa državnog prvenstva iz jednog borilačkog sporta. Danilo Gulan je do pre tri godine trenirao fudbal, ali posle svakog treninga on je imao još mnogo energije i zato je odlučio da se posveti i malo ekstremnijem, ali i plemenitijem sportu.

"Krenuo sam da treniram slučajno, sa drugarom sam išao u teretanu, kupio sam i rukavice i tako smo počeli da treniramo. Meni se to svidelo, upisali smo se u klub i tako je krenulo", naveo je Danilo Gulan.

Danilo je na prvenstvu države u poluvelter kategoriji do 63 kilograma do zlatne medalje stigao posle tri ubedljive pobede od kojih je jedna bila nokautom. Svoje znanje koristi samo u bokserskoj sali, jer u klubu ih uče viteškom ponašanju. 

"Nisam još koristio na ulici i ne planiram i ne želim to. Samo na treningu primenjujem svoje znanje i to mi se sviđa", rekao je Danilo.

Škola boksa u Kovinu je za sad besplatna i ovaj sport trenira pedesetoro dece od kojih je pet takmičara.

"Isključivo sve zavisi od njih, ja sam tu da im pomognem da ostvare svoje ciljeve. Nikoga ne teramo da se takmiči, to je isključivo njihova želja. Danilo je ambiciozan sam po sebi. Jeste teško, ali kad kad se radi srcem i kad si ceo dan u sali, dobar rezultat je neminovan", istakao je trener Kluba borličakih veština "Akademija Vitez" Danijel Kokora.

Danilo za sad boksuje u Super ligi za Radnički iz Kragujevca, a očekuje i poziv iz reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво