Читај ми!

Udovičić: Vakcinacijom do normalnih uslova za sport, nadamo se blažim pravilima za OI

Ministar Omladine i sporta Vanja Udovićić, izjavio je za RTS da se treba promovisati značaj vakcinacije u postupku vraćanja normalnom životu, kao i to da se nada organizovanju Olimpijskih igara, ali i blažim pravilima za učestvovanju na istim.

"Želimo u svakom segmentu da se vratimo normalnom životu i da se sport vrati u formu u kojoj smo navikli da ga gledamo. Živeli smo i pobede i poraze sportista i omiljenih timova i želja je da se uz vakcinaciju i promociju vakcine, vratimo normalnom životu i samim tim vraćanju na tribine", rekao je Udovičić.

 

Jedna od ključnih stvari u promociji vakcinacije jeste objasniti njen značaj mlađoj populaciji

"Želim da se zahvalim vama i vašoj kući RTS-u koji promoviše svakodnevno značaj vakcinacije i neophodnost da se vakcinišemo. To je pravi put da se shvati da smo u istoj ekipi i da ćemo pobedtiti na kraju ove utakmice. Koliko kod da su mladi neustrašivi i mislili da neće ovo zahvatiti njih, kada im se činjenično objasni situacija i objasne posledične okolnosti, onda shvate da su živeli u zabludi. Vakcinacija je naučno dokazana kroz istoriju", dodaje Udovičić.

Beograd će u narednom periodu biti domaćin EP u odbojci za žene, SP u boksu i kvalifikacionog košarkaškog turnira za plasman na OI.

"Kriterijum za organizaciju su komplikovani i drago mi je što smo pokazali da smo ozbiljan partneru sa međunarodnim sportskim organizacijama i da smo njihovo očekivanje u svakom segmentu opravdali, pa i u ovakvim okolnostima. Imali smo veliki broj međunarodnih utakmica i takmičenja, pokazali da smo lideri i u toj oblasti i zato me ne čudi da je Srbiji dodeljeno da organizuje ova takmičenja. Pokazaćemo sve ono što je Srbija, da volimo sport i da smo sjajni domaćini, a da ćemo imati priliku da sa našim sportistima slavimo one najsjajnije titule", dodaje Ministar.

Ukoliko i definitivno bude odlučeno da se Olimpijske igre organizuju, Udovićić navodi da će sportisti biti pod ogromnim pritiskom.

"Iskreno se svi nadamo da će se održati, iako dobijamo različite informacije svakodnevno. Ja se iskreno nadam da će ta pravila biti olabavljena. Težak je to udar na sportiste. Morate imati četiri negativna PCR testa, po sletanju  u Japan se ponovo morate testirati i ići u karantin. Svakodnevno ste u karantinu, bez opcije izlaska svih 15 i 20 dana."

"U slučaju jednog pozitivnog testa, vi i vaši kontakti se udaljavate sa Igara. Što znači da će kolektivni sport imati preko 20 testiranja, može doći i do greške kod testa, a onda nemate pravo na ponovljeni test. Ceo ovaj period do odlaska na OI iziskuje drugačiju organizaciju. Pričao sam sa sportistima i rekli su mi da će im taj momenat čekanja testa biti najveći udarac i pritisak u karijeri, da bi znali da li mogu da nastave da se takmiče. Morate otići u punoj fizičkoj i mentalno spremi i naravno bez prisustva virusa u vama", zaključuje Udovičić.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи