Читај ми!

Sportski centar u Boru nosiće ime Bobane Momčilović Veličković

Sportski centar u Boru nosiće ime proslavljene srpske reprezentativke u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković, odlučila je Skupština grada Bora. Bobana je bila jedna od najuspešnijih srpskih reprezentativki, a takmičila se u disciplini gađanje vazdušnim pištoljem.

Bobana bila je članica streljačkog kluba "Bor 030". Ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21-og veka, osvajač zlatne medalje na svetskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, finalista Olimpijskih igara.

"Nismo slučajno odabrali da Dom svih sportova ponese Bobanino ime, jer je ona najveći sportista u istoriji grada", rekao je Igor Janković, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

"Da se večno pamti ime jednog velikog čoveka koji je mnogo uradio za grad Bor i na svakom mestu, u svakom trenutku predstavljao grad Bor, osvajajući medalje, osvajajući srca i dušu svih nas Borana", izjavio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

U streljani gde je Bobana do prošle godine trenirala danas su na vatrenoj liniji neki novi klinci.

"Gledao sam Bobanu Veličković na televiziji pa sam zato i ja počeo da treniram."

"Ona je bila stvarno vrhunski šampion u streljaštvu. Da li si je gledao nekad? Da, da, preko televizora, na sva prvenstva na koja je išla."

U streljačkom klubu "Bor 030" su odlučili da linija na kojoj je Bobana trenirala zauvek bude zatvorena za pucanje, a trofeji i njene lične stvari predstavljaju svojevrsni muzej šampiona.

"Zadnji trening koji je imala pred sm porodjaj, jedno par dana, evo tako je tu ostavila ovu flašicu sa vodom i njen Laptop, i onda smo rešili u Klubu da taj kutak ovekovečimo da tako kažemo, dodali smo majicu iz Rija sa Olimpijskih igara i deo, samo deo medalja koje je Bobana osvajala", rekao je trener naše proslavljene reprezentativke Boban Marković.

Odbornici Skupštine grada Bora su takođe odlučili da se u oktobru na Dan grada, Bobana Momčilović Veličković posthumno proglasi za prvog počasnog građanina rudarskog grada na istoku Srbije.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво