Читај ми!

NFL igrač želi na OI u Tokio kao sprinter na 100 metara

Vajd risiver Sijetl Sihoksa Di Kej Metkalf probaće da se izbori za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini sprinta na 100 metara, a taj njegov poduhvat nije baš naišao na dobar prijem kod rivala i legendi američke atletike.

Velika zvezda Američke profesionalne lige u fudbalu uzburkala je strasti u američkoj atletici zbog svog poduhvata, odnosno ideje i želje da kao sprinter nastupi na predstojećim Igrama u Tokiju.

Naime, u nedelju se održavaju kvalifikacije koje organizuje američka federacija ”USA Track & Field” (USATF) u Volnatu, u Kaliforniji.

Metkalf svoj optimizam zasniva na rezultatima koje je odtvario na ”NFL kombajn” testiranjima 2019. godine, na kojima je trčao 40 jardi (36,5 metara) za 4,33 sekunde, dok je na jednoj utakmici na trčanju od 90 jardi (82,2 metra) dostigao brzinu od 36,44 kilometara na čas.

Međutim, atletičar Majk Rodžers, koji će se protiv Metkalfa takmičiti u nedelju, skeptičan je i ne veruje da ”uljez” iz drugog sporta može da dostigne potreban nivo i održi ga.

”On mora dva puta da trči u skladu sa svojim maksimumom, i to ako prođe prvi krug”, smatra Rodžers, koji ima zlato u štafeti sa SP 2019. godine i dodaje da NFL igrači prosto nemaju nemaju mehaniku i tehnike raspodele težine sprintera.

Sličnog stava je i Rai Benjamin, koji je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 2019. u štafeti na 400 metara i takmičiće se u disciplini 400 metara sa preponama.

”Atletska zajednica se takmiči sa NFL-om ko je i koliko brz, i to je jedna stvar. Ali mislim da nema potrebe da popuštamo Di Keju. On je fenomenalan sportista i potrebno puno petlje i srca da se stvarno izađe i stane u red protiv momaka koji su na terenu."

Kvalifikacioni standard za američke muške učesnike na OI u ovoj disciplini je 10,05 sekundi.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво