Читај ми!

Rvači Srbije spremni za osvajanja medalja i olimpijskih normi

Rvači Srbije su na Svetskom kupu u Bugarskoj u veoma jakoj konkurenciji osvojili šest medalja. To je bila odlična uvertira pred Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. O medaljama i ambicijama u narednom periodu govorili su reprezentativac Branko Kovačević i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Za dva dana u Gdanjsku počinje Evropsko prvenstvo u rvanju, prvo počinju borbe u slobodnom, a potom i u grčko-remskom stilu. Naša reprezentacija je napravila odličan uvod na nedavno održanom Svetskom kupu, a Branko Kovačević je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 82 kilograma.

"Do sada je ovo moj najveći uspeh i veoma sam ponosan na to. To je pokazatelj da smoodlično radili na pripremama sa reprezentacijom i klubom. Nadam se da ću i u budućnosti nastaviti da nižem najsjannija odličja.", jekao je Kovačević.

Uprkos vrlo poremećenim i otežanim uslovima treninga i priprema zbog pandemije naš reprezentativac je izrazio uverenje da su naši rvači zahvaljujući svom angažovanju i posvećenosti stručnog tima postigli vrhunsku formu i očekuje najbolje rezultate.

"Ja sam očekivao dobar uspeh ali osvajanje šest medalja na ovakvom turniru je veliki rezultat i dobar pokazatelj za sezonu koja dolazi. Imamo Evropsko prvenstvo, kbalifikacioni turnir i Olimpijski igre pred nama. Tako da sam prezadovoljan.", jekao je Željko Trajković.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije je istakao da očekuje odlične rezultate na naredna dva takmičenja i osvajanje jedne do dve olimpijske norme na narednom kvalifikaciomom turniru.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво