Читај ми!

Kuvalja za RTS: Trka Beograd – Banjaluka briše granice između država

Direktor međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja bio je gost RTS-a i govorio o predstojećem biciklističkom spektaklu. Kuvalja je istakao da će trka biti najveći sportski događaj na ovim prostorima, kao i razlog zbog kojeg će tog dana biti izbrisane državne granice.

Trka Beograd – Banjaluka biće vožena od 22. do 25. aprila, startovaće iz srpske prestonice i imaće četiri etape.

Prva se vozi od Beograda do Šapca, druga od Obrenovca do Bijeljine, treća od Bijeljine do Vlasenice preko Šejkovića, posle čega se karavan seli skoro 300 kilometara na poslednju etapu, od Prijedora do Banjaluke..

"Sve je krenulo kao saradnja dva biciklistička saveza – Republike Srpske i Srbije, koji sarađuju odlično kada je u pitanju ova trka, a potom su to prepoznale vlasti. Proglasili su ga za događaj od najveće važnosti kada je u pitanju veza između Republike Srpske i Srbije", počeo je Kuvalja u gostovanju na RTS-u.

"Zajedno sa predstavništvom Republike Srpske koje nam mnogo pomaže, uspeli smo da dignemo na taj nivo i granice se tog dana brišu. One za nas i ne postoje, ali da kažemo da se u ovom, formalnom slučaju, biciklistički karavan sa kompletnom organizacijom će tada, uz pozdrave, proći granični prelaz. To je stvarno impozantno i malo gde imate u svetu."

Učestvovaće ukupno 175 takmičara iz 35 zemalja, kao i mnoštvo kvalitetnih ekipa iz 30 država.

"Ove godine će trka verovatno biti najbrža do sada i očekujemo obaranje rekorda. Pre nekoliko godina je trka Beograd – Banjaluka bila najbrža UCI trka na svetu."

Među predstavnicima će biti i srpska reprezentacija.

"Reprezentacija Srbije je uvek dobra – i sa dobrim pojedincima i ekipno... Očekujemo odličnu trku, konkurencija će biti jača, ali Srbija više nema prosečne bicikliste, već izuzetno dobre. Pogledajte kakve rezultate postižu, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji", istakao je između ostalog Kuvalja.

Radio-televizija Srbije jedan je od medijskih pokrovitelja biciklističke trke Beograd – Banjaluka, koja je na programu od 22. do 25. aprila.

Posle nje, plan je da se organizuje Trka kroz Srbiju, a onda i Svetsko prvenstvo u drumskom biciklizmu u oktobru, kojem će domaćin biti Istočno Sarajevo.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво