Čitaj mi!

Udovičić na Etnosport forumu u Istanbulu

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić je, na poziv Nedžmedina Bilala Erdogana, predsednika Svetske konfederacije tradicionalnih sportova i dr Mehmeta Muharema Kasapoglua, ministra omladine i sporta Republike Turske, učestvovao na Etnosport forumu u Istanbulu, koji je zvanično otvorio predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Ministar Udovičić je na skupu istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova, čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Udovičić je naglasio značaj te dodatne vrednosti, posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja. Takođe, vrhunski sport je medijski dominantan, ali jednako važno je bavljenje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja, zaključio je ministar Udovičić.

Na marginama foruma Udovičić se sastao i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom, sa kojim je razgovarao o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">