Читај ми!

Ćirković i Aličić šampioni omladinske "Zlatne rukavice"

Mlada srpska bokserka Sara Ćirković i talentovani srpski bokser Semiz Pinja Aličić pobednici su omladinske "Zlatne rukavice" koja je održana u SC Rakovica, uz učešće 113 takmičara iz šest zemalja. Ćirković i Aličić:"Zlatna rukavica" podstrek za nove medalje

Ćirkovićeva, srebrna devojka sa EP 2020, u finalu je savladala Anđelu Ilić, takođe iz Srbije.

Za najborbeniji par proglašene su Rumunka Gabrijela Lazarov i Makedonka Monika Stojkovska, najbolja strana bokserka je Rumunka Loredana Marin, a njena zemljakinja Alina Cretu proglašena je za najbolju tehničarku.

Rumunke su izabrane za najbolji tim.

Pinja Aličić je u finalu savladao Rumuna Kristinela Mazarenua.

Najborbeniji par čine srpski bokser Omer Amerović i Rumun Marko Manea, najbolji tehničar je Rasko Simić, najbolji strani borac dolazi iz Rumunije i reč je o Julijanu Dumitresku. Tron namenjen najboljoj muškoj selekciji pripao je reprezentaciji Srbije.

Predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić uručio je glavne nagrade "Zlatne rukavice" i trofeje namenjene najboljim reprezentacijama.

Legende boksa Mirko Puzović, Tadija Kačar i Mujo Bajrović uručili su trofeje namenje najboljim tehničarima, najborbenijem paru, kao i najboljim stranim borcima.

 Ćirković i Aličić:"Zlatna rukavica" podstrek za nove medalje

"Srećna sam što sam osvojila "Zlatnu rukavicu". Meč sa drugaricom iz reprezentacije u finalu nije bio meč velikog intenziteta. Družimo se i van ringa, stalno smo i na pripremama zajedno", rekla je Tanjugu talentovana bokserka iz Republike Srpske.

Sara živi u Bratuncu, ide u Srednju medicinsku školu u Srebrenici, a trenira u Zvorniku, gde je član BK "Obilić".

"Uspevam da uskladim obaveze, ostane nešto vremena i za mene. Sada mi slede pripreme za Evropski šampionat u Budvi. Nažalost, nisam mogla da nastupim na Svetskom prvenstvu jer moje godište nije obuhvaćeno, ali biće prilike", istakla je Ćirković.

"Boksovao sam od četvrtfinala, pobedio sam prvo predstavnika Bosne i Hercegovine, potom u polufinalu Rumuna i u finalu takođe Rumuna, vicešampiona Evrope. Odlično smo se pripremali sa selektorom Durungom Vasiljejvićem u Banji Kovinjači, potom smo uoči "Zlatne rukavice" imali pripreme 10 dana sa reprezentacijama BiH, Slovenije i Makedonije."

"Spremili smo se dobro, pokazali smo formu, koju je potrebno još da podignemo jer je cilj najsjajnija medalja na Svetskom prvenstvu", poručio je Aličić, takođe i veliki adut Loznice u ligaškom takmičenju.

 

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара