Читај ми!

Tom Brejdi protiv branilaca titule, kome će pripasti 55. Superboul

Utakmicom između Tampa Beja i Kanzas Sitija večeras se završava sezona u američkom fudbalu. Tom Brejdi će pokušati sa Bakanirsima da preotme trofej koji su Čifsi osvojili prošle sezone. Najskuplja utakmica na svetu počinje oko 30 minuta posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Kada je Tom Brejdi u martu mesecu objavio rastanak sa Patriotama, a samo dan kasnije potpisao ugovor sa Bakanirsima, mnogi su se nadali da će NFL ispisati još jednu divnu sportsku bajku. 

Mnogi su se nadali, ali malo ko je očekivao da će se Tampa, predvođena verovatno najboljim kvoterbekom u istoriji sporta, boriti za šampionski trofej. Ipak, Brejdi je posle dobre sezone odigrao fantastičan plej-of, pa će večeras imati priliku da osvoji svoju sedmu titulu u karijeri.

Posao Piratima neće biti nimalo lak. S druge strane terena biće verovatno najbolja ekipa u ligi, predvođena supertalentovanim Patrikom Mahomsom, koja brani trofej osvojen prošle godine.

Pored duela dva sjajna kvoterbeka, pobednika 55. Superboula odlučiće odbrana, jer dobro je poznata stara NFL krilatica - napad dobija utakmice, odbrana osvaja titule.

Bez obzira što se meč za titulu igra u Tampi, na Floridi, Čifsi važe za favorite.

Kanzas Siti je očekivano u velikom finalu. Dominirali su tokom čitave sezone, zabeležili samo dva poraza, a na pohodu na AFC titulu bez većih teškoća savladali su Klivlend i Bafalo.

Tampa je u ligaškom delu takmičenja zabeležila pet poraza, pa je do NFC naslova morala preko vajld-kard vikenda (meč više od Čifsa), a u plej-ofu savladani su Vašington, Nju Orleans i Grin Bej.

Nije nevažno pomenuti da su dve ekipe odigrale meč u regularnom delu sezone, a u izuzetno zanimljivoj utakmici slavili su Čifsi 27:24.

Utakmica u Tampi igraće se pred navijačima. Tih 25.000 srećnika imaće priliku uživo da prate okršaj Brejdija i Mahomsa, a NFL je podelio 7.500 besplatnih ulaznica vakcinisanim zdravstvenim radnicima, u znak zahvalnosti za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Pored sportskog, kao i obično, Superboul će obeležiti i bogat muzičko-zabavni program. Čast da otpevaju američku himnu imaće Erik Čurč i Džazmin Salivan, dok će svoj šou na poluvremenu imati kanadski pevač, tekstopisac i producent - Vikend.

Sve oči svetske, ne samo sportske javnosti večeras će biti uprte u Tampu, a momcima u oklopima ostalo je samo da odigraju najbolje što znaju i opravdaju velika očekivanja koje navijači imaju od 55. Superboula.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво