Čitaj mi!

Bobana Momčilović Veličković i Novak Đoković sportisti godine

Olimpijski komitet Srbije izabrao je najbolje sportiste u 2020. godini.

Prvi put nagrade nisu dodeljene na svečanoj ceremoniji, zbog zdravstvene situacije, ali su proglašeni najbolji sportisti i treneri u Srbiji 27. put po redu. 

Za najbolju sportistkinju Srbije u 2020. godini, proglašena je Bobana Momčilović Veličković, dok je najbolji sportista Novak Đoković.

Bobana je u februaru ove godine osvojila titulu prvaka Evrope u disciplini vazdušni pištolj 10m u Vroclavu u Poljskoj. 

Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21. veku, preminula je posle kraće i teške bolesti u junu 2020. godine.

Najbolji sportista - Novak Đoković

Za najboljeg sportistu proglašen je najbolji teniser planete Novak Đoković.

Đoković je 2020. godinu završio sa 41 pobedom i 5 poraza, četiri osvojene titule, jednim grend slemom.

Đoković je ovo priznanje osvojio deveti put, a treći uzastopno.

Mladi sportista godine - Matija Dinić

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Srbije, od ove godine nosiće ime Bobane Momčilović Veličković.

Za najboljeg mladog sportistu u 2020. godini proglašen je Matija Dinić, koji je osvojio prvu medalju za Srbiju na Zimskim Olimpijskim igrama, u hokeju 3 na 3. 

Trener godine - Jasna Šekarić

Specijalno priznanje za ostvarene rezultate pripalo je džudistkinji Andrei Stojadinov, dok je nagradu "Olimpijsko srce - general Svetomir Đukić" dobila profesorka Ivanka Gajić, za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta.

Trener 2020. godine je Jasna Šekarić, koja je trenirala najuspešniju sportistkinju Bobanu Močilović Veličković.

"Ponosna sam što sam dobila ovo priznanje, ali ne mogu biti radosna jer Bobana nije sa nama", izjavila je Jasna Šekarić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, čestitao je srpskim sportistima na odlučnosti i na želji da se ponosno nadmeću pod zastavom svoje zemlje.

"Iza nas ostavljamo izazovnu godinu koja je trebalo da bude olimpijska i koja je trebalo da nam donese mnogo sportskih uspeha i radosti. Okolnosti su, međutim, uslovile da realnost bude sasvim drugačija. U olimpijsku godinu ulazimo odlučno i hrabro. Čim se sport oporavio i kada se opet uspostavio sistem takmičenja, srpski sportisti obradovali su naciju medaljama, što pokazuje veliku odlučnost i želju da se ponosno nadmeću pod zastavom svoje zemlje", poručio je Maljković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">