Читај ми!

Savić: Sport ne sme da stane, prilagođavamo se situaciji

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, gostujući u Beogradskoj hronici, izjavio je da je koronavirus dosta uticao i promenio sportska dešavanja, ali da ona ne smeju da se prekidaju.

Savić je jedan od mnogobrojnih ljudi iz sveta sporta koji je bio zaražen koronavirusom.

"Iskreno, nisam bio uplašen, ali sem malo blaže temperature, ja nisam imao simptome. Samoizolovao sam se i pregurao bez velikih posledica", rekao je Savić.

Dugogodišnji selektor vaterpolo reprezentacije rekao je da sportska dešavanja ne smeju da se prekidaju.

"Ima problema u vaterpolu, ali funkcionišemo normalno. Prilagodili smo se situaciji, poštujemo mere, ali ne sme da stane ništa. Sezona je već počela, imamo problema sa koronavirusom, ali se nadoknađuju utakmice", dodaje selektor.

Vaterpolisti, kao i ostali sportisti, našli su se u jedinstvenoj situaciji, ali su uspeli da pronađu formu pred start sezone.

"Realno. Svi su se našli u nesvakidašnjoj situaciji. Svi nisu trenirali između 6-8 nedelja, što je prekid u radu. Imali smo sreću da se to događalo u periodu od aprila do juna, sve je tad stalo, vaterpolisti su imali vremena da se vrate u formu i da se prilagode novoj sezoni koja je počela nedavno."

Selektor navodi da je sportistima mnogo lakše da se prilagode karantinu i propratnim merama.

"Lakše je sportistima da se prilagode, jer svako od njih živi disciplinovan život, zna se kad se ustaje i šta se radi tokom dana, živi se po planu na mesečnom nivou. Svaki sportista je u nekoj vrsti karantina, tako da ovo nije novitet i lakše im je da se prilagode", rekao je Savić.

Savić navodi da u zavisnosti od organizovanja Olimpijskih igara, zavise planovi Srbije za narednu godinu.

"Da, pripremamo se za njih. Ja sam već spremio dva plana za narednu sezonu. Plan A je ukoliko budu Olimpijske igre, a Plan B je ukoliko ne budu. Ako ih ne bude, gubi se sezona, neće igrati veliko takmičenje", dodaje Savić.
петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи