Читај ми!

Veliko priznanje Olimpijskom centru Jahorina i Istočnom Sarajevu

Direktor biciklističke Trke kroz Srbiju Vladimir Kuvalja uručio je direktoru Olimpijskog centra Jahorina Dejanu Ljevnaiću posebno priznanje i nagradu za najbolje startno mesto na jubilarnoj 60. međunarodnoj Trci kroz Srbiju koja je održana od 31. avgusta do 3. septembra ove godine.

Drugi godinu za redom najznačajnija biciklistička manifestacija u ovom delu Evrope, Trka kroz Srbiju startovala je iz Republike Srpske, sa prelepe Jahorine koja se i u ovim teškim vremenima pokazala kao najbolji domaćin starta najvećeg međunarodnog sportskog takmičenja koje je ove godine organizovano u Srbiji i Republici Srpskoj.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je veliko zadovoljstvo zbog dobijanja ovako značajnog priznanja.

,,Izuzetno smo zadovoljni i počastvovani ovakvim priznanjem, jer radi se o međunarodnom događaju koji povezuje Srbiju i Republiku Srpsku. Bio je ovo izuzetno značajan događaj i za našu planinu, ali i za Republiku Srpsku i za Srbiju, a sa čelnicima Trke kroz Srbiju razgovarali smo i o organizaciji Svetskog prvenstva u Biciklizmu.", istakao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Već sada je dogovoreno i da će Jahorina ostati na ruti Trke kroz Srbiju i da će jedan od najlepših planinskih turistički centara u ovom delu Evrope biti domaćin cilja na narednoj, 61. Trci kroz Srbiju koja će se voziti u junu 2021. godine, dodao je Nedeljko Elek, predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina.

Na svečanosti na Jahorini, veliki pehar dobio je i grad Istočno Sarajevo, u kojem je takođe drugu godinu za redom održano svečano otvaranje Trke kroz Srbiju.
Tog 31. avgusta ove godine, u Istočnom Sarajevu okupilo se više od 120 vozača iz 25 svetskih zemalja, a svečana ceremonija otvaranja Trke održana je u samom centru grada.

,,Zaista smo se svojski potrudili da kao grad domaćin Trke kroz Srbiju na najbolji način dočekamo i ugostimo bicikliste iz celog sveta. Dali smo sve od sebe kako bi se učesnici osećali lepo u našem gradu u ovo teško vreme koje je daleko od normalnog.", istakao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Direktor Trke kroz Srbiju Vladimir Kuvalja zahvalio se svima koji su pomogli organizaciju trke, i svim gradovima domaćinima etapa.

,,Bila je ovo godina velikih izazova, ali smo uz pomoć naših partnera uspeli da nastavimo tradiciju. Planiramo da naredne godine na našoj prelepoj planinskoj Olimpijskoj lepotici organizujemo cilj celokupne Trke kroz Srbiju. Verujem da ćemo zajedničkim snagama, kao i do sada, uspešno odgovoriti svim izazovima.", rekao je Vladimir Kuvalja.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво