Čitaj mi!

Habib odbranio titulu i najavio kraj karijere

Habib Nurmagomedov savladao je Džastina Gejdžija i po treći put odbranio UFC titulu šampiona sveta u lakoj kategoriji. Ruski borac, koji je još bez poraza, najavio i završetak karijere.

Habibu Nurmagomedovu ovo je bila prva borba u kojoj ga nije savetovao otac i trener Abdulmanap, koji je preminuo ranije ove godine, a posle meča je vrlo emotivno objasnio razloge svog povlačenja iz ringa.

"Želim da kažem da je danas ovo bila moja poslednja borba. Nema šanse da ću opet dolaziti ovde bez svog oca. Ovo mi je bio prvi put bez oca, a kada sam dobio poziv UFC da imam meč sa Džastinom, razgovarao sam sa majkom tri dana. Ona nije želela da se borim bez oca, molila me je da to ne radim, ali sam joj obećao da će mi ovo biti poslednji meč", izjavio je Habib Nurmagomedov.

Mnogo se očekivalo od borbe Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejdžija, ali ruski borac nije dozvolio ni trenutak sumnje ko će pobediti i na kraju je američkog borca naterao na predaju.

Habib je u drugoj rundi oborio protivnika na pod, polugom počeo da ga guši, pa Gejdžiju nije preostalo ništa drugo nego da preda meč.

Nurmagomedov je tako odbranio UFC titulu šampiona sveta u lakoj kategoriji, a ovo mu je bio 29. trijumf u karijeri, bez poraza.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">