Читај ми!

Požarevac deseti put zaredom domaćin Trke kroz Srbiju 2021. godine

Pre mesec dana završena je jubilarna 60. međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, a delegacija naše najpoznatije trke posetila je Požarevac, grad koji je proglašen za najboljeg domaćina decenije na našoj najznačajnijoj biciklističkoj manifestaciji.

Čelni ljudi Trke kroz Srbiju, na čelu sa direktorom Vladimirom Kuvaljom odali su još jednom posebno priznanje gradu Požarevcu, koji je devet godina za redom bio domaćin etape na najpoznatijoj biciklističkoj trci u ovom delu Evrope.

Tokom 2019, Požarevac je bio i domaćin cilja na Trci kroz Srbiju, dok će na narednoj, 61. manifestaciji koja će biti održana u junu 2021. godine, Požarevljani dočekati karavan sa više od 300 stranih učesnika na startu naše najkvalitetnije trke.

"Kada smo u novembru prošle godine pregovarač sa Požarevcem oko organizacije Trke kroz Srbiju, sve je bilo normalno, a onda je došla ta pandemije, i mnogi gradovi su se zapitali šta dalje, i zbog bezbednosne, što zbog finansijske situacije, jer mi organizujemo međunarodnu događaj, sa više od 300 stranih učesnika. Ipak, zahvaljujući Požarevcu i drugim gradovima i opštinama, poput Mionice, Zlatibora, Novog Sada i Istočnog Sarajeva, koji su nam dali ogromnu podršku, jednostavno smo dobili vetar u leđa i zajedno smo uspeli da organizujemo izuzetno kvalitetnu trku u ovim teškim vremenima", istakao je Vladimir Kuvalja, direktor Trke kroz Srbiju.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, srećan je jer je njegov grad potvrdio nagradu "Domaćina decenije".

"Imajući u vidu da je trka međunarodnoj karaktera i da su u našu zemlju došle izuzetno kvalitetne ekipe iz celog sveta, velika nam je čast i zadovoljstvo što smo bili deo jednog ovakvog događaja. Dobili smo informacije da su svi takmičari iz sveta iz naše drage Republike Srpske, iz čitavog regiona podneli ponovi prelepe utiske iz Požarevca, dovoljno govori o tome da smo potvrdili tu nagradu 'Domaćina decenije' zbog čega smo veoma ponosni i zahvaljujemo se na tom priznanju organizatorima Trke kroz Srbiju", navodi Pavlović i dodaje:

"Ovo je lepa promocija našeg grada, inostrani takmičari prepoznaju Požarevac i promovišu naš grad u svetu, a i Požarevljani su prezadovoljni organizacijom, imali su itekako šta da vide u našem gradu tokom trke. Najvažnije je da smo nastavili tradiciju i tokom organizacije Trke kroz Srbiju ali i tokom organizacije Ljubičevskih konjičkih igara koje su veoma bitne za naš grad."

Pored organizacije druge etape na ovogodišnjoj Trci kroz Srbiju, grad Požarevac je ove godine bio domaćin i 57. Ljubičevskih konjičkih igara koje su zbog pandemije koronavirusa održane bez prisustva publike, ali tradicija je nastavljena i Požarevac je dokazao da je grad sporta i bogate istorije i tradicije koju neguje.

"Trka kroz Srbiju je veoma važan događaj za naš grad, pogotovo zbog činjenice da je to bio prvi sportski i međunarodnu događaj u našem gradu, nakon kojeg smo organizovali i tradicionalne Ljubičevske konjičke igre, a potom su i naši klubovi nastavili svoja takmičenja što nam je izuzetno drago. Nastaviće o da podržavamo Trku kroz Srbiju koja promoviše ne samo naš sport, već i turizam i kulturna dešavanja u našem gradu", istakla je Ana Miljanić, narodna poslanica.

Na organizatorima Trke kroz Sbriju je sada još veći izazov, kako poboljšati organizaciju u narednoj godini, s obzorim na to da je Svetska biciklistička Federacija ovogodišnje izdanje ocenila najvišim ocenama i proglasila trku jednom od najboljih u Srbiji u poslednjih 30 godina.

"U našoj zemlji svi znaju za Tur de Frans. Naš cilj je da u narednim godinama svi u Srbiji ali i u celom svetu znaju i za Trku kroz Srbiju, da postane poznata kao Tur de Frans. Mi moramo da negujemo i razvijamo sva sportska takmičenja koja promovišu našu zemlju u svetu. Posebnu važnost nosi i činjenica da ova trka povezuje naš narod u Srbiji i Republici Srpskoj", napomenuo je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju je drugu godinu za redom startovala iz Republike Srpske.

"Dugujem ispred naroda Republike Srpske veliku zahvalnost Republici Srbiji i narodu u Srbiji što su nam omogućili da u prethodne dve godine Trke kroz Srbiju startuje iz Republike Srpske. Velika čast mi je da ovako ekskluzivno kažem da će naredna, 61. Trka kroz Srbiju u junu 2021. startovati iz Požarevca i završiće se u Republici Srpskoj", dodao je Vladimir Kuvalja, dikrektor Trke kroz Srbiju.

Na ovogodišnjoj Trci kroz Sbriju prvi put su nastupile i dve profesionalne ekipe iz Španije, koje su najavile dolazak i naredne godine. Direktor Vladimir Kuvalja sa svojim timom vodi pregovore sa čelnicima Svetske biciklističke Federacije kako bi Trka kroz Sbriju naredne godine prešla u prvu kategoriju svetskog biciklizma.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво