Čitaj mi!

Ženski juniorski osmerac Srbije osvojio bronzu na EP

Ženski osmerac Srbije osvojio je bronzanu medalju na juniorskom šampionatu Evrope, koje je danas završeno u Beogradu. Srbija je u borbama za medalje imala još dve posade - muški četverac bez kormilara koji je osvojio peto mesto, dok je muški osmerac bio šesti.

U trci u kojoj su se takmičile još posade Rumunije i Belorusije, do odličja za Srbiju su stigle većinom devojke koje su tokom dana već veslale u svojim osnovnim disciplinama - Svetlana Milošević, Maja Mišljenović, Anđa Simić, Ksenia Kaluđerović, Andrijana Mijailović, Nikolina Đorđević, Marija Jakovljević, Maša Bugarski i kormilar Neven Kočanović.

Zlatnu medalju osvojile su Rumunke, dok je srebro pripalo Beloruskinjama.

Ranije danas srpske posade veslale su u C finalima (za plasman od 13. do 18. mesta) i u B finalima (od 7. do 12. mesta).

Muški dubl skul bio je prvi u C finalu, dok je muški četverac skul bio peti.

U B finalima srpski tim imao je četiri posade - u ženskom skifu osvojeno je šesto mesto, u muškom dvojcu bez kormilara četvrto, ženski dubl skul je stigao do šeste, a ženski četverac skul do treće pozicije.

Evropsko prvenstvo za juniore u veslanju u Beogradu je završeno trkom muških osmeraca, u kojoj su naši Igor Martinović, Matija Rajković, Milan Ibročić, Aleksandar Grbić, Aleksa Mohora, Marko Stefanović, Andreja Jevtić, Ognjen Sibinović i kormilar Aleksa Dimitrijević osvojili šesto mesto.