Istočno Sarajevo i Jahorina spremni za start Trke kroz Srbiju

Jubilarna, 60. međunarodna biciklistička Trka Kroz Srbiju i 14. trka Beograd – Banjaluka biće vožena od 1. do 7. septembra. Start naše najznačajnije trke će i ove godine biti na Jahorini, dok će svečano otvaranje biti upriličeno u Istočnom Sarajevu.

Drugu godinu zaredom, biciklistički karavan sa više od 150 vozača iz celog sveta okupiće se na Jahorini, gde će i startovati trka, dok će prethodno biti svečano otvoreno u Istočnom Sarajevu, koje je spremno za još jedan biciklistički spektakl.

"Velika nam je čast što će Republika Srpska, Istočno Sarajevo i Jahorina drugu godinu zaredom biti domaćin jedne ovako značajne svetske sportske manifestacije. Na Jahorini se obavljaju brojni infrstrukturni projekti, kako bismo dofatno unapredili naše turističke potencijale. Prethodne godine moto trke bio je 'Biciklizam i turizam zajedno', a nama je turizam u Istočnom Sarajevu izuzetno bitan. Želimo da promovišemo sve ono što smo uradili na Jahorini, da ugostimo ekipe iz celog sveta na još bolji način i predstavimo se još jednom kao dobroži domaćini", rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

On je kazao i da je trka važna za čitav region, kako bi se dodatno ojačale veze između Srbije i Republike Srpske.

"Veoma je važno i to što će se granica između Srbije i Bosne i Hercegovine ponovo preći bez zaustavljanja. Kroz sport radimo na dodatnom povezivanju Srbije i Republike Srpske i velika je stvar što će na ovogodišnjoj trci ponovo i Jahorina i Zlatibor biti etapna mesta. Raduje me zadovoljstvo svih učesnika na prošlogodišnjoj Trci kroz Srbiju, pre svega Jahorinom, našim gostoprimstvom i prema njihovim rečima, imali su odlične uslove na Jahorini, a ove godine želimo da podignemo kvalitet organizacije na još viši nivo i učinimo zajedno sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom Trke kroz Srbiju i Brankom Banovićem, predsednikom Biciklističkog saveza Srbije, od ove trke svetski brend, jer ona to i zaslužuje."

Prva etapa na ovogodišnjoj Trci kroz Srbiju povezaće dva najznačajnija turistička centra u ovom delu Evrope – Jahorinu i Zlatibor.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će se 1. septembra voziti sa Jahorine do Zlatibora. Upravo kroz ovaj vid promocije vidimo mogućnost da Jahorina i Zlatibor zajedno nastupaju u tim promotivnim turističkim aktivnostima u ovom delu sveta, mi nismo jedni drugima konkurencija već partneri u razvoju turizma u Srbiji i Republici Srpskoj. Sa opštinom Čajetina imamo brojne potpisane sporazume o saradnji koja je i do sada bila na najvišem mogućem nivou. Prethodne godine na Jahorini je održano nesvakidašnje predstavljanje ekipa, a ove godine spremićemo još novih iznenađenja za sve učesnike Trke kroz Srbiju na našoj planinskoj lepotici. Takođe, bitno je i što će se već 4. septembra voziti i 14. međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka. Pohvalio bih sjajne odnose Biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske, a biciklizam kao sport i pogotovo ove dve trke stavljaju nas zajedno na mapu sportskih manifestacija o kojima se priča u čitavom svetu", dodaje Vuković.

Istočno Sarajevo, Jahorina i Pale, prethodne godine su bili domaćini etape na Trci kroz Srbiju posle osam godina.

U godini velikog jubileja, 60. Trke kroz Srbiju, pretenduju i na naslov najboljeg etapnog mesta, tj. domaćina na najznačajnijoj biciklističkoj manifestaciji u ovom delu Evrope.

Pored Istočnog Sarajeva, Jahorine i Zlatibora, gradovi domaćini etapa na jubilarnoj biče još i Mionica, Požarevac, Beograd i Novi Sad, gde će 3. septembra, na Trgu Slobode, biti i cilj ovogodišnje Trke kroz Srbiju.

Odmah potom, 4. do 7. septembra biće voženo se i 14. izdanje trke Beograd – Banjaluka, a prijave i zainteresovanost velikih svetskih timova je ogromna, te ćemo tako, prvi put, imati čak i ekipe iz Španije, zemlje koja je velesila u svetskom biciklizmu, na našim najznačajnijim trkama.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво