Održano takmičenje u moto krosu

U mestu Globare kod Kruševca ovog vikenda održan je Istočno-evropski šampionat u disciplini moto kros, a najbolje plasirani domaći takmičar bio je Miloš Đorđević koji se takmičio u najjačoj klasi MX1, saopštio je večeras AMSS.

Pehare kao najbolji u svojim klasama odneli su Dani Tsankov iz Bugarske u klasi MX65, Miroslav Dimitrov iz Bugarske u klasi MX85, Nikolay Malinov iz Bugarske u klasi MX2 , Mićael Ivanov iz Bugarske u klasi MX1, Dimitrios Keramydas iz Grčke u klasi MXS i Grigor Tsarev iz Bugarske u klasi MX.

Takmičenje je održano na stazi "Gajić", koja se smatra jednom od tri najbolje u Evropi, i u njemu je učestvovalo 96 takmičara iz šest zemalja - Bugarske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Srbije, koji su se nadmetali u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX i MXS koje se boduju za Istočno-evropski šampionat, kao i u klasama MX125, MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MX B i MXS koje se boduju za Nacionalni šampionat.

Oganizatori ove manifestacije su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije i klub "Gajić" iz Kruševca, uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta.