Mionica je biciklistički brend

Mionica će i ove godine biti domaćin etape na jubilarnoj, 60. međunarodnoj biciklističkoj Trci Kroz Srbiju. Treću godinu zaredom, Mionica će dočekati biciklistički karavan sa 170 vozača iz više od 30 svetskih zemalja.

Trka Kroz Srbiju biće vožena se od 31. avgusta do 3. septembra, a prva etapa je od Istočnog Sarajeva do Zlatibora.

Druga etapa startovaće iz Mionice i biciklisti će voziti preko Beograda do Požarevca.

Nakon toga će uslediti i finale - treća etapa koja će se iz Požarevca voziti do Novog Sada, gde će biti i cilj jubilarne, 60. Trke Kroz Srbiju.

Zvaničnoj konferenciji za štampu u Mionici prisustvovali su predsednik opštine Mionica Boban Janković, direktor trke Vladimir Kuvalja i sportski direktor Trke Kroz Srbiju Saša Gajičić.

"Nama je velika čast i veliko zadovoljstvo što smo danas u Mionici, mestu koje voli biciklizam i koje uvek na predivan način dočekuje sportiste i bicikliste, sve nas u karavanu jedne ovako značajne manifestacije, kakva je Trke Kroz Srbiju. Mionica je postala prepoznatljiva po biciklizmu. Prelepa varoš, prepuna divnih prirodnih lepota i sjajnog turističkog potencijala i kapaciteta. Mionica postaje jedan od stubova Trke Kroz Srbiju, grad sporta, grad biciklizma, koji je i u prethodne dve godine na sjajan način dočekivao karavan sa više od 170 sportista iz čitavog sveta'', rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Trke Kroz Srbiju.

Sportski direktor Trke Kroz Srbiju Saša Gajičić uručio je predsedniku opštine Bobanu Jankoviću dres reprezentacije Srbije. Boban Janković je poznat kao veliki ljubitelj biciklizma i učesnik je brojnih rekreativnih biciklističkih trka.

"Mionica je prepoznala veliki trud čelnih ljudi našeg biciklizma, zajedno smo radili na organizaciji i promociji Mionice i naših sportskih i turističkih potencijala i rezultati su očigledni. Videli smo priliku da kroz Trku Kroz Srbiju prikažemo biciklistima iz celog sveta svoje prirodne lepote i turističke potencijale, po ugledu na Tur de Frans. Stoga je u nedelju u Mionici vožena još jedna rekreativna biciklistička trka, koja je okupila ljubitelje biciklizma iz Srbije ali i regiona. Turisti i gosti koji vole biciklizam danas rado dolaze u Mionicu i to je upravo posledica sjajne saranje i promocije koju smo imali na Trci Kroz Srbiju'', rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Grujičić je izjavio da će na trci nastupiti 170 vozača iz 30 svetskih zemalja, a među prijavljenima su timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Holandije, Nemačke, Austrije, ali i elipe iz celog regiona.

"S toga će kvalitet same trke biti na izuzernom nivou. Sportski deo podigli smo na visok nivo i očekujemo jednu od najuzbudljivijih i najorganizovanijih trka do sada, kako i priliči velikom jubileju, jer ovo je 60. Trka Kroz Srbiju i nema sumnje da nas očekuje pravi biciklistički spektakl u Istočnom Sarajevu, na Zlatiboru, u Mionici, Beogradu, Požarevcu i Novom Sadu na cilju trke" istakao je Saša Gajičić.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво