Otvorena nova biciklistička staza u Šidu

U Šidu je otvorena nova biciklistička staza za planinski biciklizam, na kojoj je održano i prvo takmičenje u ovoj disciplini u našoj zemlji, posle koronavirusa.

Prvi Kup Srbije i Kup Vojvodine u planinskom biciklizmu nakon pandemije koronavirusa, okupio je više od stotinu takmičara svih uzrasnih kategorija, od poletaraca do seniora i mastersa, a svi oni imali su priliku da se takmiče i uživaju u izuzetno pripremljenoj, atraktivnoj, novoizgrađenoj specijalizovanoj stazi.

"U poslednjih nekoliko meseci dobili smo pomoć od pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u visini od pola miliona dinara da tu napravimo jedan pravi poligon koji će koristirti kako najmlađima, za školu biciklizma, tako i za ove najstarije, gde ćemo praviti kamp reprezentacije Srbije, ne bi li što više popravili tehniku vožnje", rekao je Slobodan Radovanović iz Biciklističkog kluba Jednota Šid.

"Mi smo ovaj projekat podržali pre svega zbog toga da unapredimo infrastrukturu i mogućnosti za održavanje ovakvih trka, jer sa ovim elementima praktično naša deca, naši takmičari mogu da uvežbavaju sve tehničke elemente koje nalaze na svim stazama u Evropi i u svetu", izjavio je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Jednota iz Šida godinama važi za klub koji stvara bazu srpskog biciklizma, klub koji se može podičiti velikim brojem medalja i u planinskom i u drumskom biciklizmu na svim velikim takmičenjima u našoj zemlji i inostranstvu. Ova staza će u mnogome pomoći biciklistima, jer je jednisntvena u Srbiji.

"Po skakonicama i ovim stenama koje vidite iza nas, jer na Evropskim i Svetskim prvenstvima se sve više traže tehnički detalji i sve je više tih tehničkih vožnji po kamenju", dodao je Slobodan Radovanović iz Jednote Šid.

 

Predan rad, ideje i entuzijazam Slobodana Radovanovića, prvog čoveka Jednote iz Šida, prepoznat je i od strane države i od strane Biciklističkog saveza Srbije.

"Sve ovo se ne bi desilo da nije bilo pokrajinskog sekretarijata za sport i oladinu, pre svega gospodinu Vladi Batezu, koji je preopznao interes našeg sporta, i da je ovo neophodno za razvoj biciklističkog sporta u Srbiji", rekao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

Novu titulu šampiona Srbije osvojio kod seniora, osvojio je naš najbolji takmičar Aleksandar Roman. U biciklističkim krugovima, pa i među samim takmičarima, glčavna tema je svakako jubilarna, 60. međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju, koja će se ove godine voziti od 31. avgusta do 3. spetembra. Start trke biće u Istočnom Sarajevu, dok je cilj predviđen za 3. septembar u Novom Sadu.

"Nama je stvarno bilo izuzetno zadovoljstvo da se eto pogodi da je to jubilarna trka, i trka se svake godine podiže na sve veći nivo, i mi stvarno očekujemo, s obzirom na to da je u kalendaru Svetske federacije, da će kvalitet biti izuzetan", istakao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport .

Odlična saradnja Biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske, i dodatno povezivanje, ogleda se i u činjenici da će već 4. septembra biti vožena i 14. međunarodna trka od Beograda do Banjaluke, koja će, baš kao i Trka Kroz Srbiju okupiti više od 150 takmičara iz celog sveta i sadržaće četriri etape.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво