Zlatibor najbolji domaćin biciklistima

Zlatibor je i zvanično proglašen za najboljeg domaćina etape na prošlogodišnjoj, 59. međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju. Svetski biciklisti, učesnici trke, u anketi našeg Biciklističkog saveza svrstali su Zlatibor u red najbolje organizovanih etapa na kojima su ikada učestvovali.

Biciklistički savez Srbije proglasio je Zlatibor najboljim etapnim mestom na prošlogodišnjoj, 59. biciklističkoj Trci kroz Srbiju na kojoj je učestvovalo više od 150 takmičara iz 30 svetskih zemalja.

Pored izuzetnog gostoprimstva, odličnog kulturno umetničkog programa koji su Zlatiborci priredili našim prijateljima iz čitavog sveta i prelepim prirodnim lepotama samog Zlatibora, opština Čajetina je pomerila granice svojim uključivanjem u organizaciju trke, čemu u prilog govori i ocena svetskih biciklista koji su u anketi našeg Biciklističkog saveza svrstali Zlatibor u red najbolje organizovanih etapa na kojima su ikada učestvovali. 

Samim tim doneta je odluka da Zlatibor ponese ovo prestižno priznanje, za najboljeg domaćina. 

Prethodne godine biciklisti su imali priliku da vide kako teku radovi na  izgradnji najduže panoramske gondole na svetu, koja povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik.

Prema rečima predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, ovaj impozantan objekat biće uskoro završen, a mnogi biciklisti i članovi timova poželeli su da se i ove godine vrate na Zlatibor i uživaju u panorami naše planinske lepotice sa najduže gondole na svetu, čiji će kapacite biti čak 600 putnika po satu.

Na prošlogodišnjoj etapi na Zlatiboru trijumfovao je Enriko Salvador iz Italije koji je kroz sam centar Zlatibora vodio veliku borbu sa reprezentativcima Srbije, ali je na kraju u sjajnoj završnici trijumfovao, došavši sam na cilj etape. Salvador je na kraju bio i pobednik u generalnom plasmanu Trke Kroz Srbiju i prva zvezda prošlogodišnjeg takmičenja. 

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović uručiće ove nedelje predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću počasnu žutu majicu, kao najboljem domaćinu u 2019. godini. 

Na Zlatiboru se trenutno vrše brojni veliki radovi na projektima uređenja jednog od najznačajnijih turističkih centara u Srbiji, pogotovo u samom centru gde se radi na rekonstrukciji glavnog trga i sanaciji jezera u kojem će već od ove godine biti pijaća voda i biće spremno za kupanje u letnjoj turističkoj sezoni. 

S toga, ne sumnjamo da će ove godine biciklisti biti još zadovoljniji i prijatno iznenađeni novim, još lepšim izgledom samog centra Zlatibora.

Na glavnom trgu biće postavljena i nova bina za brojne manifestacije, a s obzirom na to da će se ovogodišnja, jubilarna 60. Trka kroz Srbiju voziti od 31. avgusta do 4. septembra, od Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj sve do Novog Sada, do tada će prema planovima biti završena i gondola, te će se mnogim biciklistima iz Italije, Francuske, Nemačke, Rusije, Austrije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja, ove godine ispuniti i ta želja - lepote Zlatibora moćiće da posmatraju iz najduže panoramske gondole na svetu. 

Najbolji domaćin na prethodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju, Zlatibor, uvek spremi i neko iznenađenje za sve posetioce i sportiste iz sveta koji dolaze na srpsku planinsku lepoticu.

Nema sumnje da će sav svoj potencijal i sve lepote, Zlatibor prikazati učesnicima, kako bi na pravi način predstavio Srbiju čitavom svetu. 

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара