Federer prvi a Đoković tek 23. na listi, nije tenis

Švajcarski teniser Rodžer Federer prvi je na listi najplaćenijih sportista sveta u proteklih 12 meseci, a najbolji teniser sveta Novak Đoković našao se tek na 23. mestu Forbsove liste. Ovo je prvi put da se na vrhu liste najplaćenijih sportista našao i jedan teniser.

Zbog ekonomske krize koju je uslovila pandemija koronavirusa profesionalni sportisti su zaradili znatno manje nego ranijih godina.

Rodžer Federer je zaradio 106.3 miliona dolara, 6.3 miliona dolara zahvaljujući nagradama sa turnira i još 100 miliona od sponzora, pa je uz Tajgera Vudsa jedini aktivni sportista koji je zaradio 100 miliona od sponzora za samo jednu godinu.

Sledeća dvojica najplaćenijih su fudbaleri Kristijano Ronaldo sa 105 miliona i Lionel Mesi sa 104 miliona zarade.

Nejmar je četvrti sa „samo" 95.5 miliona, a Lebron Džejms je peti sa 88.2.

Među deset najplaćenijih sportista su i Stef Kari, Kevin Durent, Tajger Vuds, Kirk Kazins i Karson Venc. Tajson Fjuri i Rasel Vestbruk dele 11. mesto, Luis Hamilton je na 13, a Top 15 kompletiraju Rori Mekilroj i Džared Gof.

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković, sa zaradom od 44.6 miliona, je na 23. mestu, a njegov veliki rival Rafael Nadal je 27. mestu po zaradi.

Najplaćenija sportistkinja je Naomi Osaka, koja je na 29. mestu.