Srbija druga u Evropi u PES-u, poraz u finalu od Italije

Reprezentacija Srbije u virtuelnoj igrici PES2020. poražena je u finalu Evropskog prvenstva od selekcije Italije.

Selekcija naše zemlje, u sastavu kapiten Marko Roksić, Stefan Slavković, Filip Panić i Ranđel Mikić, ostvarila je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u virtuelnom fudbalu u igrici PES2020.

Srbija je prvo je eliminisala Španiju u četvrtfinalu nakon penala, da bi u polufinalu, nakon preokreta i gola u poslednjem minutu, izbacila i selekciju Rumunije.

U finalu je ipak poražena od favorita, selekcije Italije, uprkos utisku da je u većem delu mečeva, naša selekcija bila bolji rival. Može se reći da Italijani, pored svog umeća, prvo mesto duguju i digitalnom golmanu Donarumi.

Finale se igralo po principu "najbolji iz pet susreta", što je značilo da su za prvo mesto na Evropskom prvenstvu bile neophodne tri pobede.

U prvom meču, Srbiju je predstavljao Roksić, koji je vodio sa 1:0, ali je usledio preokret, mnogo golova i trijumf Italije rezultatom 4:2.

Usledila je rokada u drugom susretu, pošto je Slavković preuzeo džojstik. To se ispostavilo kao odličan potez, pošto je Srbija trijumfovala sa ubedljivih 5:1 i izjednačila na 1:1 u pobedama.

Utakmica broj tri nosila je veliki teret, što govori i rezultat prvog poluvremena – 0:0. Naša reprezentacija imala je brojne šanse, ali ih nije iskoristila. Italija je to znala da kazni, postigla gol u finišu, odbranila tu prednost i pobedom od 1:0 povela sa 2:1 u pobedama u finalu.

Italija na neverovatan način koristi prvu meč-loptu. Oko 30. minuta stižu do prednosti, koju, na krilima Donarume, uspevaju dugo da očuvaju. Ipak, golom Jovića, Srbija izjednačuje u 62. minutu.

Igrala se veoma neizvesna završnica, Srbija je imala svoje šanse za pobedu, ponovo ih ne koristi, da bi Italija u sudijskoj nadoknadi došla do gola i treće pobede u finalnim mečevima.

Italijani prvim mestom na Evropskom prvenstu osvojaju premiju od 60.000 evra, dok je reprezentativcima Srbije pripalo 20.000 manje, odnosno 40.000 evra.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво