Bah: Neće biti novog odlaganja OI u Tokiju

Olimpijske igre u Tokiju održaće se naredne godine ili ih neće biti, izjavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah. Istakao je da svi moramo da budemo spremni na različite scenarije i priznao da mu je premijer Japana Šinzo Abe jasno stavio do znanja da je za njih sledeće leto poslednja opcija.

Tomas Bah je istakao da nije moguće svake godine menjati ceo sportski kalendar i držati sportiste u neizvesnosti.

"Uspostavili smo jedan princip, želimo organizovati Igre u bezbednom okruženju za sve aktere, niko ne zna kako će svet izgledati za godinu i dva meseca. Zato se moramo pouzdati u stručnjake i potom doneti odgovarajuću odluku", rekao je Bah u razgovoru za Bi-Bi-Si (BBC).

Na pitanje koliko je uveren da će se OI ipak održati, Bah je rekao da svi moramo da budemo spremni na različite scenarije i priznao da mu je premijer Japana Šinzo Abe jasno stavio do znanja da je za njih sledeće leto poslednja opcija.

"Iskreno, imam razumevanja za to, jer ne možete zauvek zaposliti 3.000 ili 5.000 ljudi u Organizacionom odboru", rekao je Bah i dodao da održavanje Igara bez publike nije ono što se želi.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво