Dosta je bilo - hoćemo sport na TV-u, ne moramo na tribine!

Iako je doživljaj sporta mnogo bolji kada se on gleda uživo, u dvorani ili na stadionu, ljubitelji sporta u Sjedinjenim Američkim Državama u novim, koronavirus okolnostima većinski žele da sport gledaju na TV-u pre nego da čekaju da se pandemija u potpunosti ukroti i steknu se uslovi za normalno održavanje sportskih događaja.

Naime, većina ljubitelja sporta koje je američki sportski medijski gigant "I-Es-Pi-En" anketirao poručila je da bi više volela da gleda prenose mečeva bez navijača, nego da i dalje čeka potpunu normalizaciju života.

Studija koja se bavila stavovima navijača o "zaključavanju sporta" usled koronavirusa obuhvatila je 1.004 ispitanika starijih od 18 godina, od kojih se 65% zalaže za povratak sporta bez obzira što navijači ne mogu biti na tribinama. Bolje, rečeno prihvataju da sport gledaju na televiziji što pre je to moguće.

Taj procenat je i veći, čak 76%, kada je reč o modalitetu po kome bi se igrači grupisali u hotelima a njihov kontakt sa drugim licima pažljivo nadzirao.

ESPN” podseća da je nekoliko profesionalnih liga, među kojima su košarkaška NBA liga, bejzbol MLB liga i hokejaški NHL, razmatra opciju za povratak po kojem bi se celo takmičenje izmestilo na jednu lokaciju.

Jedino NFL, odnosno profesionalna liga američkog fudbala je tu opciju kategorički odbacila.

Velika većina ispitanih, odnosno 88% učesnika koji sebe smatraju "strastvenim" navijčima, rekli su da po povratku sporta planiraju gledanje istog što više budu mogli.

Pomenutno ispitivanje sprovedeno je širom zemlje u periodu od 17. do 20. aprila, a planiraju se i nova, koja će nastaviti da prate trendove u raspoloženju ljubitelja sporta u SAD.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи