Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Evropske univerzitetske igre, koje su bile planirane za period od 12. do 25. jula u Beogradu, zbog pandemije koronavirusa odložene su za leto 2021. godine.

Evropsko udruženje univerzitetskog sporta (EUSA) u saradnji sa Organizacionim odborom petih Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije koronavirusa Igre odlože do leta 2021. godine.

"Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima. U trenutnoj situaciji, koja je bez presedana i prilično nepredvidljiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, a ni učesnici se neće moći adekvatno pripremiti za takmičenja s obzirom na zastoje od početka pojave epidemije virusa", navodi se u saopštenju Ogranizacionog odbora Igara.

Dodaje se da je sigurnost i zaštita svih učesnika, sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveza, članova EUSA i svih građana su naša glavna briga i oda je ova odluka je doneta u konsultacijama sa najvišim državnim organima Srbije, a na dobrobit svih učesnika.

"Zahvaljujemo svim učesnicima, partnerima, članovima i Organizacionom odboru Igara na njihovim neumornim naporima i posvećenosti. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je ova nevidena situacija izazvala i cenimo vašu podršku dok nastavljamo pripreme za ono što je još uvek definisano kao cilj - da ovo budu jedne od najvećih evropskih univerzitetskih igara do sada", navodi se.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара