Otkazuje se Beogradski maraton

Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnji Beogradski maraton biće otkazan, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da tradicionalni Beogradski maraton neće biti održan u aprilu kako je bilo planirano i da će biti otkazan zbog proglašene pandemije korona virusa.

"Grad Beograd sprovodi mere koje je Vlada Republike Srbije juče usvojila, a koje imaju za cilj da se zaštiti stanovništvo od korona virusa. U skladu sa ovom odlukom, na Štabu za vanredne situacije Grada Beograda koji se održava za pola sata biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom na teritoriji grada Beograda na kojima učestvuje više od 100 ljudi. To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari", rekao je Vesić na TV Prva.

On je rekao da je Grad Beograd jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona koji je trebalo da se održi 26. aprila da će ta manifestacija biti otkazana.

"Maraton nije manifestacija u zatvorenom prostoru, ali u njoj učestvuje više hiljada maratonaca, kako amatera, tako i profesionalaca iz celog sveta od kojih su mnogi iz područja koja su žarišta korona virusa. Održavanje Maratona u takvim uslovima predstavljao bi rizik po zdravlje našeg stanovništva i zato se ova manifestacija otkazuje", naveo je Vesić.

Program Dani Beograda koji se tradicionalno održava svakog aprila biće značajno redukovan i obeležen simbolično, naveo je Vesić i dodao, dok je o sudbini drugih velikih manifestacija kao što je "Bir fest" još rano govoriti.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">