Veljko Stojnić oduševio svet, bicilistkinje se bore za OI

Najbolji srpski biciklista Veljko Stojnić ostvario je najveći uspeh u istoriji našeg biciklizma, osvajanjem crne majice za najboljeg sprintera na trci Vorld Tura u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Naše takmičarke u planinskom biciklizmu Jovana Crnogorac i Teodora Savić Popović popele su se na pobednički podijum na kvalifikacionoj trci u Turskoj, i sakupile nove bodove za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Veljko Stojnić, rođeni Somborac, ima samo 21 godinu. Ponikao je u Biciklističkom klubu S tim, a prve korake načinio je pod vođstvom trenera Marka Sudarića, koji najavljuje da bi upravo iz Sombora u našu reprezentaciju moglo uskoro doći još mnogo talentovanih takmičara, i da je budućnost našeg biciklizma svetla. 

Što se tiče trke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojoj je Stojnić skrenuo pažnju na sebe i zasenio čak i neka velika imena svetskog biciklizma, nažalost, dvojica učesnika u karavanu su juče bili pozitivni na koronavirus, tako da je danas trka prekinuta, dve etape pre kraj.

Interesantno je da je Stojnić pored ubedljivog osvajanja crne majice, vodio veliku borbu sa čuvenim Australijancem Kejlebom Juanom. 21-godišnji Stojnić je na kraju imao samo bod manje od njega, i sve je ovo postigao u svojoj prvoj trci u frofesionalnom biciklizmu, gde se nadmetao sa najboljim biciklistima na svetu poput Krisa Fruma, Alehandra Valverdea, Adama Jejtsa i ostalih. 

Srbija napreduje i u planinskom biciklizmu, gde naše takmičarke vode veliku bitku za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Jovana Crnogorac koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pre čeiri godine, i Teodora Savić Popović briljirale su u Turskoj, a bodove će sakupljati do maja. Jovana je na toj trci bila druga, dok je Teodora zauzela treće mesto. 

Pored Veljka Stojnića, Srbija ima još dvoje takmičara u profesionalnom drumskom biciklizmu. Jelena Erić je od ove godine članica čuvenog španskog Movistara, dok je Dušan Rajović od ove godine vozač francukog Nipo Delko One Provans tima. 

Svo troje imaju manje od 25 godina i predstavljaju svetlu budućnost srpskog, ali i evropskog biciklizma.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи