Veljko Stojnić sačuvao crnu majicu

Srpski biciklista Veljko Stojnić uspeo je da sačuva crnu majicu namenjenu najboljem sprinteru na trci oko Ujedinjenih Arapskih Emirata, posle treće etape.

Veljko Stojnić, srpski reprezentativac i biciklista italijanskog Vini Zabu tima, završio je i treću etapu u crnoj majici na trci Vorld Tura u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Stojnić trenutno ima 29 osvojenih bodova na sprintu, osam više od drugoplasiranog Italijana i klupskog kolege iz Vini Zabu tima, Leonarda Tortomasija.

Stojnić je i treći dan proveo na stazi sa najboljim biciklistima sveta Krisom Frumom, Alehandrom Valverdeom, Kejlebom Juanom, Adamom Jejtsom, Arnoom Demarom, i pored toga što vodi u plasmanu za najboljeg sprintera, Veljko je i dalje drugi u klasifikaciji vozača koji su sakupili najveći broj poena na trci, što znači da zaostaje samo sedam bodova za Australijancem Kejlebom Juanom (pobednikom druge etape) u borbi za zelenu majicu.

Treća etapa na trci Svetkog tura vožena je od Al Kudraha do Džebel Hafeta u dužini od 184 kilometra.

Pobedio je Britanac Adam Jejts iz Mičelton Skot tima. Drugi je bio Slovenac Tadej Pogačar iz ekipe Emirata, koji nosi i belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču na trci, dok je treći bio Kazahstanac Aleksej Lučenko iz Astane.

Ovim plasmanom, određen je i generalni poredak, gde Jejts ima minut i sedam sekundi prednosti u odnosu na Pogačara, dok je Lučenko treći sa minutom i tridesetpet sekundi zaostatka za Britancem.

Naš Veljko Stojnić, mladi 21-godišnji Somborac, koji vozi svoju prvu trku u profesionalnom biciklizmu, definitivno je skrenuo pažnju na sebe jer u ovakvoj konkurenciji, i dalje nosi majicu u Emiratima, međutim sada se tek očekuje prava taktika ekipe Vini Zabu i rad klupskih kolega koji bi Veljku mogli omogućiti da na kraju ostane u dresu namenjenom najboljem sprinteru za 2020. u Emiratima.

Veljko je imao priliku da predahne u ovoj trećoj etapi, završio ju je na 128 mestu. Posle begova u prva dva takmičarska dana, u sredu ga čeka četvrta etapa na kojoj će imati prolazni cilj već posle 40 kilometara, tako da treba očekivati nove napade hrabrog Srbina Veljka Stojnića.

Četvrta etapa voziće se od Zabel Parka do centra Dubaija u dužini od 173 kilometra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво