Finale SIM u Splitu, učestvuje više od 1.000 školaraca

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM), koje će okupiti više od 1.000 dečaka i devojčica iz Srbije, BiH i Hrvatske, u Splitu počinje u petak i traje do 22. avgusta. Srbiju će na igrama mladih 30 mladih sportista u 10 sportova.

Takmičenja će se održavati širom Splita, od čuvene hale Gripe, pa do terena u studentskom centru Kampus.

"I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. Deci učesnicima u Splitu želim da se druže, da steknu nove prijatelje, takmiče se i imaju mini letovanje. A na kraju i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi", izjavila je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

Igre, kojima podršku daju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, i ove godine opravdale su očekivanja jer je, samo u Srbiji, učestvovalo više od 75.000 školaraca.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">