Hokejaši Srbije posle drame do plasmana u Prvu svetsku diviziju!

Hokejaši Srbije osvojili su Svetsko prvenstvo Druge divizije A Grupe koje je održano u Beogradu, pošto su u poslednjem kolu posle penala savladali Španiju sa 3:2 (2:2 u regularnom delu). Tim trijumfom obezbeđen je plasman u grupu B Prve divizije, što je izjednačavanje najboljeg rezultata u istoriji srpskog hokeja.

Velika drama u ledenoj dvorani Pionir poslednjeg dana prvenstva. Hrvati su uspeli da nadigraju Australiju sa 2:1 i za plasman u viši rang nadali su se kiksu Srbije.

On se umalo i dogodio.

Naime, tek 28 sekundi pre kraja meča hokejaši Srbije, predvođeni najboljim igračem prvenstva Mirkom Đumićem, uspeli su da dođu do izjednačenja od 2:2, a onda su imali više koncentracije i sreće i boljim izvođenjem kaznenih udaraca došli do istorijske pobede od 3:2 i plasmana u viši rang takmičenja.

To je ekvivalent rezultatu od pre tačno deset godina, kada je naš državni tim takođe igrao u B grupi Prve divizije, ali se u njoj nije dugo zadržao. 

Na kraju, Srbija i Hrvatska su prvenstvo završile sa po 11 bodova, ali su "orlovi" osvojili prvo, a Hrvatska drugo mesto zbog pobede u međusobnom duelu na startu šampionata.

Australija je završila kao treća sa 10 bodova, a Španija na četvrtoj poziciji sa osam.

U meču za opstanak u ovom rangu takmičenja Kina je svladala Belgiju sa 4:0 i tako završila na petoj poziciji s tri boda, dok će Belgija kao poslednjeplasirana sa dva osvojena dva boda u B Grupu diviije 2.

U višem rangu srpske hokejaše očekuju dueli sa timovima Ukrajine, Japana, Holandije, Rumunije, Poljske i Estonije. 

Rezultati poslednjeg kola:

 

Hrvatska - Australija  2:1
Belgija - Kina             0:4
Srbija - Španija        3:2 (kazneni udarci)

 

Tabela:

 

1. Srbija          5    3    1    0    1    20-14    11  
2. Hrvatska      5    3    1    0    1    19-9     11         
3. Australija   5    3    0    1    1    14-10    10   
4. Španija      5    2    0    2    1    14-16     8    
5. Kina           5    1    0    0    4    14-21     3   
6. Belgija       5    0    1    0    4    11-22     2

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво