Vučić mladima u Srbiji: Ugledajte se na Kareljina i Popova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa jednim od najboljih rvača svih vremena, a sada poslanikom u Ruskoj dumi, Aleksandrom Kareljinom i nekadašnjim svetskim i olimpijskim šampionom u plivanju Aleksandrom Popovom i mladima u Srbiji poručio da bi trebalo da se ugledaju na takve ljude i sportske veličine.

Vučić je na početku sastanka u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike na Andrićevom vencu, naveo da poseta ruskih sportista predstavlja veliku čast za njega.

Naveo je da su Kareljin i Popov verovatno među deset najboljih sportista svih vremena na svetu i dodao da je Kareljin samo u dva meča bio poražen i to greškom, a da je u 800 mečeva pobedio, dok je Popov u Atlanti i Barseloni osvojio mnogo medalja.

"Kareljinu je inače nadimak 'Aleksandar Veliki' ili 'Ruski medved' ili 'Najači čovek na svetu'", kazao je predsednik i dodao da ne zna tačno sve pobede dvojice sportista, ali da pamti da su Srbi navijali za njih. 

Predsednik je kazao da Srbija želi da po raznim osnovama sarađuje sa njima i podsetio da Kareljin ima i značajnu političku karijeru, odnosno da je istaknuti član Jedinstvene Rusije, sa kojom postoji izražena saradnja.

"Nikako ne bih voleo da za protivnika imamo Kareljina, zato ću za sebe i Srbiju da se potrudim da ih imamo na svojoj strani. Ponosan sam na činjenicu da oni vole Srbiju i nadam se da će češće dolaziti u Srbiju i imati više ideja o našoj bliskoj saradnji", naveo je Vučić.

Vučić je ruske sportiste zamolio da pomognu srpski sport, i rvanje i plivanje, da bi i srpski sportisti osvajali medalje, kako su to oni svojevremeno činili.

"Naši rvači u grčko-rimskom stilu su veoma uspešni, osvajamo sve više medalja, pravimo im novi centar u Beogradu i država sve više ulaže. Imamo divne momke – rvače u grčko-rimskom stilu, ali treba nam da pojačamo slobodni stil", kazao je Vučić.

Kareljin je naveo da je njihova poseta Srbiji privatna i zahvalio je predsedniku Srbije što je odvojio vreme da se sastane sa njima.

"To za nas znači solidarnost i prijateljstvo. Kod nas rvača postoji uverenje da u životu imamo prijatelje, a na terenu protivnike", rekao je Kareljin.

Dodao je da ruski klubovi sarađuju sa srpskim i podsetio da su Partizan i novosibirski Dinamo bili konkurenti na takmičenju evropskih šampiona.

"Moram da priznam da je Partizan tada pobedio, a naše gostoprimstvo se ogledalo u tome što smo dragim gostima prepustili pobedu", rekao je Kareljin, na šta je predsednik Srbije istakao da bi se partizanovci još više obradovali pobedi kada bi znali da je Kareljin upravo iz Novosibirska.

Kareljin je najavio je da će se 7. decembra u Novosibirsku održati "Turnir prijateljstva", gde će osim sportskih takmičenja biti održan širok spektar događaja, među kojima i poslovni forum, kulturni događaji...

Srpsku delegaciju u Novosibirsku činiće oko 60 članova.

broj komentara 13 pošalji komentar
(subota, 10. nov 2018, 13:24) - Natasa [neregistrovani]

Na ovakve ljude se uvek treba ugledati.

Na ovakve ljude se uvek treba ugledati.

(subota, 10. nov 2018, 08:22) - Maja [neregistrovani]

Popov i Karenjin

Na ovakve ljude se treba ugledati, oni treba da budu uzor kako mladima, tako i nama malo starijima!

(subota, 10. nov 2018, 07:54) - Mira [neregistrovani]

Vest

Ljudi za primer, svakako se mladi treba ugledati na njih!

(subota, 10. nov 2018, 07:34) - Kontesanera [neregistrovani]

kontesanera345

Veliko nam je zadovoljstvo što smo ugostili velikane ruskog sporta u Srbiji.

(subota, 10. nov 2018, 06:40) - Lili [neregistrovani]

Spirt

Sportisti su najbolji ambasadori svoje zemlje! Omladina treba da se ugleda na njih i da shvati da se samo radom i trudom dolazi do uspeha!

(subota, 10. nov 2018, 06:21) - naan [neregistrovani]

nana

Na ovakve ljudine covek i treba da se ugleda.

(subota, 10. nov 2018, 02:03) - Vuk [neregistrovani]

Sport

Poseta Ruskih sportista predstavlja veliku cast kako za naseg predsednika tako i za nas.

(subota, 10. nov 2018, 01:42) - Mimi [neregistrovani]

Kareljin i Popov

Ruski sportisti su jedni od najbrojnijih i najpoznatijih na svetu.Ova dva asa su svojim rezultatima sebe svrstali u prave žive legende.

(subota, 10. nov 2018, 00:10) - anonymous [neregistrovani]

Ana

Lepa i poučna preporuka našeg predsednika.

(petak, 09. nov 2018, 20:24) - Anika [neregistrovani]

Bravo

Oni trebaju da budu idoli mladim ljudima!