Sportska budućnost Srbije: Nikola Stevanović

Skijaški skokovi uživaju nesumnjivu popularnost među ljubiteljima zimskih sportova i u Srbiji, ali takmičara u ovoj disciplini kod nas nema. Zato Nikola Stevanović, 14-ogodišnji osnovac iz Smedereva zaslužuje pažnju medija jer je, za sada, jedini.

Prvi je interesovanje za ovaj sport pokazao Nenad Stevanović, Nikolin otac, koji je u svom sinu video nadarenost za skokove a u sebi potencijal da savlada i trenerski zanat. Od samog početka njihovog zajedničkog bavljenja skijaškim skokovima uspostavili su saradnju sa slovenačkim klubovima i stručnjacima koji su, još u vreme zajedničke države, bili nosioci najvećih uspeha jugoslovenske skijaške reprezentacije.

Nikolini prvi nastupi i mali, ali dragoceni rezultati nastali su u Sloveniji.Od "letova" dugih sedam metara koje je postizao kao predskakač na 15-metarskim skakaonicama 2014. godine, već naredne je u zvaničnoj konkurenciji sa slovenačkim vršnjacima dogurao do skokova od preko 17 metara.

Najbolji plasman, treće mesto, ostvario je prošlog maja na međunarodnom takmičenju Jablance skokom od 22,5m, a lični rekord - 41 i po metar - postigao je u julu 2017. na Planici.

Od 2015. godine Nikola je član skijaškog kluba Ljubno gde mu je trener Tomaž Murko. Planira da se na jesen sa ocem preseli u ovo malo mesto kraj Velenja, upiše sportsku gimnaziju i ozbiljnije nastavi sa treninzima. Do tada, kondiciju održava trenirajući košarku.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 14. mar 2018, 07:39) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

momci. Srecno

(sreda, 14. mar 2018, 07:12) - anonymous [neregistrovani]

Напред Никола!

Желим ти сву срећу овог света, и да овај спорт се развије у Србији!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">