Čitaj mi!

Sportska budućnost Srbije - Bojana i Jovan, karatisti

Bojana i Jovan su juniorski reprezentativci Srbije i najbolji predstavnici discipline u kojoj su gotovo podjednako uspešni i na međunarodnoj sceni.Zato ih vredi upoznati, kao i kate u kojima se takmiče.

Bojana je višestruka prvakinja Balkana. Na Evropskim prvenstvima je osvojila dve bronzane medalje, jednom u kategoriji kadeta a drugi put kao mlađa seniorka. Najveći uspeh joj je na juniorskom prvenstvu sveta održanom u Španiji  kada je zauzela treće mesto i pobeda na Svetskom kupu u Umagu, u Hrvatskoj prošle godine.

Jovan je osvojio šest balkanskih medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.Na svom prvom učešću na šampionatu  Evrope 2013. godine zauzeo je treće mesto, 2015. bio je vicešampion, a na prošlogodišnjem prvenstvu Starog kontinenta osvojio je bronzanu medalju. Poslednjih osam godina državni je prvak u svim starosnim kategorijama.Rođen je u Novom Sadu, ima 19 godina, a na prvi karate trening ušao je sa četiri.

Godinu dana starija Bojana Mladežić  živi u Bačkoj Palanci a karate trenira već jedanaest godina.Često treniraju zajedno u Novom Sadu pod budnim okom selektora Petra Kosanovića.

Autor emisije: Bojana Šumonja

Reditelj: Predrag Sinđelić

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 10. mar 2017, 11:45) - boki [neregistrovani]

Budućnost

Bravo za ove mlade i reprezentativne ljude!Puno uspeha u budućnosti koja je samo vaša.

(petak, 10. mar 2017, 10:00) - sensei_swe [neregistrovani]

Napred karate!

Sve najbolje vam od srca zelim u narednim takmicenjima i zivotu! Posebno mi je drago sto je Jovan nasao nacin da nastavi sa karateom i posle operacije kuka. Promeniti stil i ostati na takmicarskom vrhu nije nimalo lako.
Oss!