Čitaj mi!

Mejveder: Ja sam najbolji bokser u istoriji

ivši američki bokser Flojd Mejveder, koji se povukao u septembru 2015. godine, rekao je za sebe da je "najbolji bokser u istoriji, veći čak i od Muhameda Alija", i naveo da je tokom karijere zaradio više od 800 miliona dolara.

"Ako govorimo o tragu koji je ostavio iza sebe, Ali je daleko ispred svih, ali ako govorimo o priznanjima i toku karijere, onda je to Flojd Mejveder", rekao je slavni sportista u intervjuu za televiziju I-Es-Pi-En.

Mejveder je bio svetski šampion u pet kategorija i objedinio je WBC, IBF, WBA i WBO titule.

On je dodao da mu je legendarni Ali "otvorio put i omogućio da bude ono što jeste", ali je za sebe rekao da je "potukao rekorde", dok je Ali "izgubio titulu od boksera koji je u svom aktivnom periodu imao svega sedam borbi", aludirajući time na Alijev poraz od Leona Spinksa u februaru 1978.

Ali, koji se smatra najvećim bokserom u istoriji, umro je u junu 2016. u 74. godini posle višegodišnje borbe s Parkinsonovom bolešću.

Mejveder je podsetio da je tokom karijere zaradio više od 800 miliona dolara i da je sa 39 godina očuvao sve mentalne sposobnosti.

"U ovom sportu, potrebno je udarati, ali i izbegavati udarce. Veoma se divim Aliju, ali biti u ringu i samo primati udarce, to i nije baš sjajno. Sam sam odlučio da se povučem, što nije umanjilo moju slavu, a u svoju budućnost sam odlično investirao", rekao je Mejveder.

Flojd Mejveder je naveo da je najimpresivnije u njegovoj karijeri to što se povukao posle 49. pobede u 49 mečeva.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jan 2017, 14:49) - Golub [neregistrovani]

Mejveder:Ja sam najbolji bokser u istoriji!

Mlatis gluposti covece!To je karakteristika nesposobnih ljudi.Kakve korporacije?Tamo ima dosta nasih bogatih,koji su tamo otisli bez icega.Ali je ipak najveci bokser svih vremena?

(četvrtak, 12. jan 2017, 03:34) - R.S.K Benkovac [neregistrovani]

Dve godine

Dajem mu dve godine,sve pare koje je napravio vratice korporacijama koje su njega napravile. Proci ce gore nego Tajson,jer sa tolikom lovom i uspjesima sigurno nije bezgresan.A oni vredno sve beleze i skupljaju...i cekaju pravi trenutak da sve objelodane i preko advokata i raznih ucjenjivaca posalju ga na samo dno za svih 800 miliona lakseg,jos ce na kraju biti i duzan.