Читај ми!

Diskretni heroji Srbije

Pomalo u senci, iz drugog plana, bez dizanja prevelike medijske pažnje, naša zemlja može da se pohvali herojima iz senke koji su, za neke neočekivano, izbili na sam vrh sportske planine i okitili sebe, ali i našu zemlju predivnim odličjima sa najvažnijeg sportskog takmičenja na planeti.

Srbija u 2016. godini apsolutno nije kaskala ni za jednom svetskom sportskom silom, već je, štaviše, bila ispred mnogih u brojnim sportovima i disciplinama.

Čekala je Srbija dugo na svoje prvo odličje na olimpijskim igrama u Riju, čekala možda i duže od očekivanog, svakako duže nego što je trebalo. Ipak, to čekanje se isplatilo.

Sav svoj trud, krv, suze i znoj, Davor Štefanek je naplatio i okitio se zlatnom medaljom u jednom od najstarijih i najtežih disciplina od osnivanja Olimpijskih igara, a svojoj naciji, kao i kolegama sportistima, doneo neopisivu radost, olakšanje, ali i motivaciju za naporan trud i rad, koji će se kad-tad isplatiti.

Vođena Davorovim rečima i uspehom, Tijana Bogdanović napravila je jedno od najvećih iznenađenja Olimpijskih igara. Osamnaestogodišnja lepotica iz Kruševca napravila je senzaciju u taekvondu, izbacivši brojne favorite za medalju. Ipak, ona zlatna izmakla joj je za nekoliko stotinki i par sudijskih odluka. Tijanu to ipak nije razočaralo, već je sa suzama u očima i osmehom na licu ponosno slušala himnu „Bože pravde", dok je sa svojih samo 18 godina stajala rame uz rame sa dvostrukom prvakinjom sveta u taekvondu.

Da Tijana ne bude jedina dama sa pojedinačnim odličjem na Igrama u Riju pobrinula se naša "boginja i princeza" Ivana Španović. Ona je u poslednjim trenucima, u petoj seriji finala skoka u dalj, „poletela" 7,08 metara i sa novim nacionalnim rekordom zauzela treće mesto i osvojila bronzanu medalju koja svima nama sija kao zlato.

Poslednji, ali podjednako važni kao i ostali odlikaši, jesu kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić. Oni su takođe pokazali da se naporni treninzi, sav uložen trud i vreme, na pravi način naplate. U veoma zanimljivoj trci na 1000 metara, vratili su se iz „mrtvih" i uspeli da osvoje srebrnu medalju, prestigavši brojne protivnike pa umalo i prvoplasiranu ekipu Nemačke.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво