Sportisti sveta razočarani izborom Trampa za predsednika SAD

Rekli su da se nikada neće kandidovati. Onda da neće prigrabiti pažnju, a kamoli podršku. Onda da neće osvojiti nominaciju Republikanske partije. Onda da nema šanse protiv Hilari Klinton na konačnim izborima. Sada je Donald Tramp predsednik SAD (dobro, ne još uvek, ali će postati) i sportisti, kao i svi ostali, pokušavaju da nađu način da reaguju na novu realnost.

Jan Vertongen, reprezentativac Belgije i fudbaler Totenhema, poznat kao jedan od najboljih "plejmejker centralnih bekova na svetu" (toliko važnih u modernom fudbalu visokog presinga – ali nije to sada tema, može da sačeka), među prvima se oglasio na Tviteru.

"Ne verujem šta gledam. Ovo je sramotno", napisao je on, a onda dodao:

"Voleo bih da upoznam nekoga ko je zapravo za Trampa da vidim šta mu se dešava u glavi (idiomatski izraz koji se odnosi na način razmišljanja, nema uvredljivu konotaciju u engleskom jeziku, prim. aut.), ali ne mogu da ga nađem."

Riki Rubio, NBA košarkaš, koji inače dolazi iz Katalonije, španske autonomne regije u kojoj su, u skladu i sa istorijom, posebno osetljivi na centralističke i opresivne režime i ideje, bio je kratak:

"Zaista, Ameriko?"

Vinsent Kompani je bio najdirektniji u iskazivanju svojih stavova. Pod heštegom "tužan svet", fudbaler Mančester sitija je imao ovo da poruči:

"Hajde da stavimo sve idiote širom sveta na vlast, da vidimo šta će se onda desiti."

Prevod reakcije Žoakima Noe, francuskog igrača u redovima Njujork Niksa, nije neophodan.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво