Читај ми!

Sportski dan

Lebef: Murinjo je izgubio kontrolu

Lebef: Murinjo je izgubio kontrolu nad igračima. Pobeda odbojkaša Spartaka iz Ljiga u Tirani. Ćavi: Favoriti na EP su Španija, Francuska i Nemačka. Mađarski golman Marton Fulop preminuo u 32. godini nakon teške bolesti. Borac izmirio obaveze prema igračima i zaposlenima. Košarkaš Oklahome Kevin Djurant pauzira sedam do deset dana zbog povrede tetive. Denver bez Čendlera do kraja sezone. Šampanj: Nije prekasno da se Kataru oduzme SP 2022. Bosingva napustio Trabzon.

21.10 - Legendarni fudbaler Barselone, Ćavi, smatra da samo tri reprezentacije važe za favorite na prvenstvu Evrope sledeće godine u Francuskoj. On je ocenio da Španija ima realne šanse da odbrani kontinentalnu titulu.

Za mene postoje samo tri favorita. Šampionat Evrope mogu da osvoje Španija, Francuska ili Nemačka. To su glavni pretendenti, po mom mišljenju, rekao je 35. godišnji Ćavi za pariski "Figaro".

Zvanično najbolji fudbaler sveta 2010. godine, koji je čitavu karijeru proveo u Barseloni, odigrao je za reprezentaciju Španije 133 utakmice i postigao 13 golova, a pred penzionisanje odlučio je u maju da promeni sredinu pristupivši katarskom klubu Al Sad.

20.30 - Odbojkaši Spartaka iz Ljiga savladali su u Tirani albanski tim Studenti sa 3:0 u setovima (25:14, 25:17, 25:23), u prvoj utakmici 2. kola Kupa izazivača. Revanš meč na programu je 18. novembra od 19 sati u Hali sportova u Lajkovcu.

Ukoliko u debitantskom učešću u Kupu izazivača eliminišu albanskog predstavnika odbojkaši Spartaka igraće u šesnaestini finala 2. i 16. decembra protiv kiparske Omonije iz Nikozije.

19.50 - Bivši defanzivac Čelsija Frank Lebef smatra da je menadžer tog kluba Žoze Murinjo izgubio kontrolu nad svojim igračima. Prema mišljenju nekadašnjeg francuskog reprezentativca, posebnost Murinjovog rada je u činjenici da treća sezona obično postaje krizna.

"Čini se da je Murinjo izgubio kontrolu nad svlačionicom. To znači da nije u stanju da napreduje u trećoj sezoni rada na jednom istom mestu. Tako nešto već se događalo", rekao je 47. godišnji Lebef za Radio Monte Karlo.

On je dres aktuelnog šampiona Premijer lige nosio između 1996. i 2011. godine, a odigrao je 206 utakmica i postigao 24 gola.

Čelsi posle 12 odigranih kola zauzima 16. mesto na tabeli i tri boda je iznad zone ispadanja.

19.00 - Fudbalski klub Borac iz Čačka izmirio je ovaveze prema igračima i zaposlenima, potvrdio je Tanjugu direktor tog srpskog superligaša Ivan Stevanović. On je naveo da su igrači redovno trenirali i da će pauzu zbog ovaveza reprezentacije iskoristiti da se što bolje pripreme za predstojeći prvenstveni susret sa beogradskim Čukaričkim.

Kako je istakao, Čačani će posle odlaska Nenada Lalatovića novog šefa stručnog štaba dobiti početkom sledeće nedelje, navodeći da za to mesto figuriraju nekoliko kandidata, ali nije mogao da kaže o kojim stručnjacima se radi.

"Takođe pregovaramo sa ozbiljnim sponzorom, a epilog tih razgovora biće poznat kada budu okončani", zaključio je Stevanović.

Borac je trenutno drugoplasirani na tabeli Superlige sa 16 bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.

17.05 - Kapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Luković zbog povrede neće otputovati u Bugarsku na prijateljsku utakmicu protiv Ludogoreca, saopštili su crveno-beli.

Iskusni štoper povredio se minulog vikenda u pobedi nad Metalcem (2:0) i pauzu će iskoristiti kako bi se što bolje spremio za utakmicu u Nišu sa Radničkim u 18. kolu Superlige.

Trener lidera Superlige Miodrag Božović na današnjem treningu imao je 19 fudbalera na raspolaganju, a samo je sa strane trenirao nedovoljno oporavljeni golman Marko Trkulja. Za duel sa šampionom Bugarske, koji je na programu u subotu od 15 sati u Razgradu, iz omladinske škole pozvani su vezisti Luka Adžić i Luka Ilić, kao i golman Aleksandar Stanković.

15.30 - U Rejkjaviku na Islandu danas počinje ekipno Evropsko prvenstvo u šahu, u obe konkurencije, na kojem učestvuju i reprezentacije Srbije.

Selektor muške ekipe, velemajstor Slavoljub Marjanović opredelio se za velemajstora Ivana Ivaniševića, Miloša Perunovića, Roberta Markuša, Nikolu Sedlaka i Dejana Antića, aktuelnog seniorskog prvaka Srbije.

Selektor ženske ekipe, velemajstor Branko Damljanović podmladio je reprezetaciju u kojoj neće biti velemajstora Nataše Bojković, dugogodišnje "prve table", kao ni aktuelne državne prvakinje Marije Rakić. U Rejkjaviku će igrati velemajstori Irina Čolučkina, Anđelija Stojanović i Jovana Vojinović, kao i dve mlade šahistkinje Adela Velikić i intermajstor Mila Žarković.

14.30 - Portugalski fudbaler Žoze Bosingva raskinuo je ugovor sa turskim Trabzonom, javlja turska agencija Anadolija.

Iskusni desni bek (33) napušta Trabzon jer "klub nije ispoštovao određene finansijske sporazume iz ugovora".

Bosingva ove sezone nije odigrao nijedan meč za turski tim, ali će sada imati izbor da pronađe novu sredinu kao slobodan igrač.

14.00 - Bivši golman Sanderlenda Mađar Marton Fulop preminuo je posle teške bolesti u 32. godini, preneo je Dejli mejl.

Fulop je pre dve godine operisan nakon što mu je dijagnostikovan rak na ruci.

On je tokom karijere branio za mađarske MTK i Šiofok, zatim Koventri, Lester, Mančester siti, Ipsvič, Vest Bromvič i grčki Asteras.

Za reprezentaciju Mađarske zabeležio je 24 nastupa.

13.00 - Rprezentacija Srbije u plivanju imaće sedmoro takmičara na predstojećem Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Izraelu.

Srpski tim činiće Ivan Lenđer, Boris Stojanović, Petar Petrović, Vuk CCelić, Anja Crevar, Stefan SSorak i Uroš Nikolić.

"Konačan spisak disciplina koje će selektovani plivači plivati na takmičenju biće poznat nakon 22. novembra", navodi se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo u malim bazenima, 18. po redu, održaće se od 2. do 6. decembra u Netanji, u Izraelu.

12.10 - Fudbaler Bajerna iz Minhena Žerom Boateng rekao je da cela ekipa želi da Pep Gvardiola ostane na klupi šampiona Nemačke.

Gvardioli ugovor sa Bajernom ističe na kraju sezone, a razgovori španskog trenera i uprave kluba o produžetku saradnje još nisu počeli. Takođe, mediji spekulišu da su za Gvardiolu zainteresovani Čelsi i Mančester siti.

Na pitanje nemačkih novinara da li igrači žele da Gvardiola ostane u Bajernu, Boateng je kratko rekao: Definitivno. Svi u timu to želimo.

Gvardiola je u Bajern došao 2013. godine iz Barselone. Sa klubom iz Minhena je do sada osvojio dve titule u Bundesligi, Kup Nemačke, Super kup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

10.10 - Košarkaš Oklahome Kevin Durent odsustvovaće sa parketa sedam do deset dana zbog istegnuća tetive leve noge, potvrdio je američki klub. 

Durent je povredu zaradio u drugoj četvrtine utakmice protiv Vašingtona, koju nje njegov tim dobio sa 125:101.

Dvadesetsdemogodišnji član Oklahome odigrao je samo 27 utakmica prošle sezone zbog tri operacije na levom stopalu. 

Ove sezone na osam utakmica u NBA ligi beležio je prosečno 28.1 poen, 7.3 skoka i tri asistencije za 34,7 minuta provedenih na parketu.

Oklahoma će u narednih 10 dana odigrati šest mečeva protiv Filadelfije, Bostona, Memfisa, Nju Orleansa, Njujorka i Dalasa.

10.00 - Košarkaš Denvera Vilson Čendler propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog kuka, saopštili su Nagetsi.

Čendler se povredio na pripremnim utakmicama i nije zabeležio nijedan nastup od početka NBA lige.

Veoma sam razočaram. Naporno sam trenirao preko leta kako bih postao bolji igrač. Čitav taj period posvetio sam individualnom radu i očekivao sam da će ovo biti moja godina. Hteo sam da pomognem timu da pobeđuje. Ovo je, u najmanju ruku, frustirajuće i razočaravajuće, rekao je 28-godišnji krilni košarkaš.

On je u Denver došao 2011. godine kao deo transfera Karmela Entonija u Njujork. Ovog leta produžio je ugovor sa Nagtesima do 2019. vredan 46 miliona dolara.

Prošle sezone zabeležio je 78 nastupa i prosečno na utakmicama postizao 13,9 poena i 6,1 skok.

08.00 - Odbojkašice subotičkog Spartaka plasirale su se u osminu finala Kupa CEV pošto su na gostujućem terenu, u revanš utakmici šesnaestine finala, pobedile holandskog predstavnika Almelo sa 3:2 u setovima (24:26, 25:16, 23:25, 25:20, 15:13).

Prvi meč kod kuće srpski tim dobio je rezultatom 3:0.

Spartak će u osmini finala igrati protiv rumunske Stince iz Bakaua. Prvi meč na programu je 9. decembra u Subotici, a revanš 16. decembra u Bakauu, u Rumuniji.

00.00 - Kandidat za predsednika Fife Žerom Šampanj poručio je da nije prekasno da se izabere nova zemlja domaćin prvenstva sveta 2022. godine umesto Katara.

U intervjuu za francuski Itele, Šampanj je rekao da će insistirati na organizaciji novih izbora za domaćina tog šampionata, ako postane predsednik Fife.

Ukoliko prevara i korupcija prilikom izbora Katara budu potvrđene i dokazane, možemo da održimo nove izbore, kazao je bivši zvaničnik Fife.

Šampanj je među sedmoricom kandidata za predsednika Fife na izborima koji su zakazani za 26. februar naredne godine u Cirihu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара