Читај ми!

Sportski dan

Marković ipak preskače meč sa Češkom

Srpski reprezentativac Lazar Marković zbog povrede leđa ipak propušta prijateljski meč sa Češkom. Samardžiski novi član turskog prvoligaša Bujukčekmečea. Radanović novi trener OFK Beograda. Del Boske veruje Kosti. Euzebio Sakristan zamenio Dejvida Mojesa u Real Sosijedadu. Fudbalski turnir na OI startuje 4. avgusta 2016. Premijer liga izabrala Vardija i Vengera za najbolje u oktobru. Infantino povlači kandidaturu, ako Platini ostane u trci.

23.45 - Dosadašnji košarkaš Mega Leksa Predrag Samardžiski novi je član turskog prvoligaša Bujukčekmečea.

Iskusni 29. godišnji centar imao je otvoreni ugovor sa Mega Leksom, gde je došao da pomogne posle povrede Alfe Kabe na početku sezone, i posle unosne ponude ekipe iz Istranbula seli se u Tursku.

Vreme koje sam proveo u Megi je jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri. Atmosfera je bila fantastična, imao sam sjajan odnos sa trenerom i saigračima i moram da istaknem da u Megi vladaju izuzetno zdravi odnosi. Zato moram da kažem da sam u isto vreme srećan, ali i pomalo tužan što odlazim. Srećan, jer sam našao dobar inostrani angažman, a tužan jer napuštam sjajan tim kakav je Mega Leks, rekao je Samardžiski za sajt srpskog kluba, člana regionalne ABA lige.

Taj makedonski reprezentativac karijeru je počeo u Partizanu, a igrao je još za FMP, Eskišehir, Lijetuvos Ritas, Crvenu zvezdu, Mersin, Ankaru i MZT Skoplje

23.00 - Za novog trenera fudbalera OFK Beograda je imenovan Miodrag Radanović.

Iskusni 68. godišnji stručnjak na klupi popularnih "romantičara" zameniće Dragoljuba Bekvalca, koji je u ponedeljak podneo ostavku nakon prvenstvenog poraza od niškog Radničkog na Karaburmi (2:0).

Radanović, doskorašnji trener albanskog Kukešija, koji je ove godine vodio i Dinamo iz Vranja, četvrti je trener OFK Beograda u ovoj sezoni.

Tokom karijere vodio je još BSK iz Borče, Banat i Metalac.

Za novog sportskog direktora OFK Beograda postavljen je bivši igrač tog kluba Zoran Lončar.

OFK Beograd trenutno zauzima 13. mesto na tabeli Superlige Srbije sa 15 bodova iz 17 utakmica.

22.30 - Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da će napač Čelsija Dijego Kosta imati važnu ulogu u državnom timu, uprkos lošoj formi Brazilca u svom klubu.

Kosta je prošle godine izabrao da igra za reprezentaciju Španije, a ne za Brazil i očekivalo se da će pružiti igre kakve je pružao u Atletiko Madridu i u prvoj sezoni u Engleskoj.

On je, međutim, za Španiju do sada igrao devet utakmica i postigao jedan gol i to u utakmici protiv Luksemburga (4:0), a slično igra ove sezone i za Čelsi, za koji je u 15 mečeva postigao tri gola.

Del Boske je u izjavi za britanski Gardijan rekao da Kosta dobro radi i da je koristan ekipi i odbacio je tvrdnje da Kostin stil ne odgovara igri španske reprezentacije.

On je nagovesto da će Kosta biti jedan od trojice napadača koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kome će Španija pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu.

Naša sredina terena je dobra na lopti, pa nam trebaju napadači koji će napraviti prostor, koji mogu dobro da se kreću, napadaju odbranu a to Dijego radi. Kako nam on može škoditi? Treba nam. Do sada s njim nismo imali mnogo sreće, ali nije tačno da ne odgovara našem stilu, rekao je Del Boske.

Sada možemo da biramo između Dijega, Alvara Morate i Paka Alkasera. U principu, to su trojica napadača na koje u budućnosti računamo, dodao je on.

22.00 - Fudbalski turnir Olimpijskih igara 2016. godine biće otvoren 4. avgusta u Braziliji, dan uoči svečane ceremonije otvaranja Igara u Rio de Žaneiru.

Ženski fudbalski turnir startuje 3. avgusta na stadionu Marakana u Riju, objavili su organizatori.

Oba finala biće odigrana na slavnoj Marakani, mestu na kojem je Nemačka prošle godine osvojila titulu prvaka sveta savladavši u finalu Argentinu sa 1:0.

Žensko fudbalsko finale OI na programu je 19. avgusta, a muško 20. avgusta.
Organizatori su potvrdili da će na fudbalskom turniru biti korišćeno sedam stadiona, dva u Rio de Žaneiru i po jedan u Braziliji, Manausu, Salvadoru, Belo Horizonteu i Sao Paulu.

Olimpijske igre u Riju biće održane sledeće godine od 5. do 21. avgusta.

19.00 - Bivši selektor fudbalske reprezentacije SAD Bob Bredli imenovan je za trenera francuskog drugoligaškog kluba Avra.

Bredli je ove sezone trenirao norveški Stabek, ali je na kraju šampionata, prošlog vikenda napustio taj klub.

"Postati trener Avra, najstarijeg francuskog kluba, je novi izazov u mojoj karijeri", rekao je Bredli. Bredlija je u klub doveo novi vlasnik Avra, predsednik jedne naftne kompanije Vinsent Volp. Volp je tokom leta kupio klub.

Posle 14 utakmica ove sezone Avr je četvrti na tabeli druge francuske lige.

16.30 - Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović proglašen je deseti put u karijeri za najboljeg fudbalera Švedske u 2015. godini.

Ibrahimović je prvi put osvojio švedsku Zlatnu loptu 2005. godine, godinu dana kasnije za najboljeg je proglašen Frederik Ljungberg, a zatim je najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena devet puta uzastopno osvajao to priznanje.

Nijedan švedski fudbaler osim Ibrahimovića nije osvajao tu nagradu više od dva puta.
Ibrahimović je ove godine osvojio sva tri trofeja sa Pari Sen Žermenom u Francuskoj, igrao je u četvrtfinalu Lige šampiona i postao najbolji strelac u klupskoj istoriji.

On je tokom karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Milan i Barselonu.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 109 utakmica i postigao 59 golova.

16.00 - Fudbaler Fenerbahčea Lazar Marković napustio je pripreme reprezentacije Srbije za prijateljski meč sa Češkom zbog povrede leđa, saopšteno je na sajtu nacionalnog saveza.

Marković nije uspeo da zaleči povredu, pa se u dogovoru sa medicinskim timom reprezentacije i klupskim lekarom vratio u Istanbul.

Selektor Ćurčić odlučio je da ne poziva novog igrača. Marković je zbog iste povrede već propustio akcije reprezentacije u oktobru, rekao je portparol Fudbalskog saveza Srbije i menadžer A tima Aleksandar Bošković.

Prijateljska utakmica između Češke i Srbije biće odigrana u petak u Ostravi od 20.30 časova.

15.00 - Dosadašnji predsednik Fudbalske federacije Nemačke (DFB) Volfgang Nirzbah ostaće član Izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije, saopštio je portparol te organizacije.

Nirzbah je juče podneo ostavku zbog optužbe da je bio umešan u kupovinu glasova za dobijanje organizacije Mundijala 2006. u Nemačkoj.

Nemački list Špigl objavio je prošlog meseca da je Nemački komitet za kandidaturu podmitio sa 6,7 miliona evra četiri člana Fife prilikom glasanja za domaćina SP 2006.

Nije bilo kupovine glasova, nije postojao nikakav fond za korupciju, rekao je tada Nirzbah.

Nemačka je 2000. godine pobedila Južnu Afriku u glasanju sa 12:11 i dobila pravo organizacije Mundijala.

14.00 - Francuski trijatlonac Loran Vidal, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. zauzeo peto mesto, preminuo je u 31. godini od posledica infarkta.

Kako je saopštila Trijatlonska federacija Francuske, Vidal je preminuo kod kuće.

Vidal, koji je tri puta osvajao titulu prvaka Francuske, već je imao jedan srčani udar, prošle godine dok je plivao u bazenu. Tada mu je veštački izazvana koma, a posle oporavka povukao se iz sporta.

Predsednik Francuske Fransoa Oland izrazio je saučešće Vidalovoj porodici i odao počast "velikom šampionu".

13.00 - Italijanski fudbalski klub Palermo saopštio je da je otpustio trenera Đuzepea Jakinija i na njegovo mesto postavio Davidea Balardinija.

O Jakinijevoj smeni se nagađalo već neko vreme, zbog lošeg početka sezone, a odluka nije promenjena iako je ekipa proteklog vikenda pobedila Kjevo 1:0.

Palermo je razrešio Jakinija dužnosti trenera prvog tima. Predsednik i klub se od srca zahvaljuju treneru na radu i postignutim ciljevima u poslednje dve sezone i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere, navodi se u saopštenju na sajtu Palerma.

Klub je dodao da Balardini odmah preuzima dužnost. Ovaj trener je vodio Lacio, Đenovu i Bolonju, a ovo će mu biti drugi mandat u Palermu, koji je trenirao u sezoni 2008/09.

11.30 - Generalni sekretar Evropske fudbalske unije (Uefa) Đani Infantino rekao je da će zbog lojalnosti odustati od kandidature za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije (Fifa), ukoliko predsedniku Uefe Mišelu Platiniju bude dozvoljeno da ostane u trci.

Platini je prošlog meseca suspendovan na 90 dana zbog istrage o korupciji i sumnjive isplate od dva miliona švajcarskih franaka koju je 2011. primio od čelnika Fife Sepa Blatera, zbog čega mu je prakticno zamrznuta kandidatura.

Platini je moj predsednik i radim sa njim već devet godina. Jasno je da ne bih mogao da budem na ovom mestu da nemam njegovu podršku, a ne bih mogao ni da se kandidujem. Moja kandidatura nije protiv Platinija, Ukoliko njemu bude dozvoljeno da se kandiduje, povući ću se. To je prosto princip lojalnosti, rekao je Infantino.

Izbori za predsednika Fife biće održani 26. februara.

10.40 - Fudbaler Lacija Senad Lulić izvinio se Mohamedu Salahu iz Rome zbog brutalnog starta posle kojeg će Egipćanin morati da odsustvuje sa terena najmanje mesec dana.

Fudbal je igra u kojoj se pobeđuje i gubi, nekad činimo sve da bismo izašli kao pobednici. Međutim, pravi sportisti nikada ne idu da povrede protivnika, pa tako ni ja nisam imao nameru to da uradim Salahu. Izvinjavam se, želim mu brz oporavak, napisao je Lulić na Fejsuk profilu.

Lulić je u rimskom derbiju neoprezno stao Salahu na zglob i došlo je do povrede ligamenata.

Roma je sa 2:0 dobila "Derbi dela Kapitale", a Salah se priključio grupi povređenih igrača među kojima su i najiskusniji Danijele De Rosi i Frančesko Toti.

10.10 - Fudbaler Lester Sitija Džejmi Vardi i menadžer Arsenala Arsen Venger izabrani su za najbolje u mesecu oktobru u Premijer ligi.

Vardi je prošlog meseca postigao pet golova na četiri utakmice u šampionatu protiv Noriča, Sautemptona dva puta, Kristal Palasa i Vest Bromvič Albiona.

Napadač "lisica" trenutno je najbolji strelac Premijer lige sa 12 pogodaka, čak pet više od saigrača Rajana Mareza i Romela Lukakua iz Evertona.

Nagradu je dobio i Arsen Venger, koji je predvodio Arsenal do sve četiri pobede u oktobru, uključujući i ubedljiv trijumf na Emiratima protiv Mančester Junajteda - 3:0. Londonski klub savladao je još Votford (3:0), Everton (2:1) i Svonsi (3:1), pa se trenutno, uprkos remiju sa Totenhemom - 1:1 minulog vikenda, nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa Mančester Sitijem.

10.00 - Bivši fudbaler i trener Barselone Euzebio Sakristan preuzeo je Real Sosijedad, objavio je baskijski klub. Euzebio je potpisao ugovor na dve i po godine, a u Sosijedadu će naslediti Dejvida Mojesa, koji je dobio otkaz posle četiri poraza u poslednjih pet utakmica.

Ovaj 51-godišnji stručnjak u San Sebastijan dolazi nakon što je četiri godine bio trener drugog tima Barselone, vodio je još Seltu i jedno vreme bio pomoćnik Franku Rajkardu u katalonskom klubu.

Euzebio je tokom igračke karijere, za sedam sezona na Nou Kampu osvojio četiri titule u Primeri, Kup šampiona, Kup kupova, Kup kralja, UEFA Superkup i tri nacionalna Superkupa. Fudbaleri Real Sosijedada nalaze se na 16. mestu na tabeli španskog prvenstva sa devet bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи